Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπεζ Βίβλος: Σταθερή η οικονομική δραστηριότητα

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνεχίστηκε το Φεβρουάριο με σταθερό ρυθμό, σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο της Fed που δημοσιεύθηκε σήμερα. Παράλληλα, αν και καταγράφηκε αύξηση στα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε επίπεδο λιανικής η ενίσχυση των τιμών ήταν μικρή.

Μπεζ Βίβλος: Σταθερή η οικονομική δραστηριότητα
Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνεχίστηκε το Φεβρουάριο με σταθερό ρυθμό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Μπεζ Βίβλος που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στην περιοδική έκθεσή της για τις οικονομικές συνθήκες η Μπεζ Βίβλος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφέρει ότι λίγα άλλαξαν από τους μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφονται από τις αρχές του έτους.

Οι πληθωριστικές πιέσεις τις τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν μικρές. Παράλληλα, αν και καταγράφηκε αύξηση στα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε επίπεδο λιανικής η ενίσχυση των τιμών ήταν μικρή.

Δεν υπήρξαν ενδείξεις για αύξηση στα κόστη εργασίας, ωστόσο τα υψηλά ενεργειακά κόστη εξακολουθούν να δημιουργούν ανησυχία.

Από τις 12 συνολικά περιφέρειες, το San Francisco και το Dallas ανακοίνωσαν ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ στο Richmond και τη Philadelphia καταγράφηκε επιβράδυνση.

Ο τομέας του real estate εμφάνισε επιβράδυνση, ωστόσο η κατασκευαστική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v