Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nasdaq και S&P ”κρατήσαν” μικρά κέρδη

Μικρά κέρδη για τους Nasdaq και S&P 500, ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο Dow Jones μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου. Η άνοδος της τάξης του 3% που κατέγραψε η τιμή του ”μαύρου χρυσού” και οι ανησυχίες για τα επιτόκια επισκίασαν την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών. Άνοδος στην Ευρώπη, νέο υψηλό 4,5 ετών για τον CAC 40.

Μικρά κέρδη για τους Nasdaq και S&P 500, ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο Dow Jones μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου. Η άνοδος της τάξης του 3% που κατέγραψε η τιμή του ”μαύρου χρυσού” και οι ανησυχίες για τα επιτόκια επισκίασαν την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών. Άνοδος στην Ευρώπη, νέο υψηλό 4,5 ετών για τον CAC 40.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά σημείωσε άνοδο 3,02% στα 61,77 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη σημείωσε και η αγορά πολύτιμων μετάλλων, με ”πρωταγωνιστές” της κίνησης το παλλάδιο και το ασήμι.

”Είχαμε αρκετές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που ώθησαν την αγορά, ωστόσο το πετρέλαιο άρχισε να κινείται ανοδικά, ενώ νομίζω πως κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από την αγορά ομολόγων”, σχολίασε ο Jay Suskind, ανώτερο στέλεχος της Ryan Beck & Co., αναφερόμενος στην άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων που παραμένουν κοντά στα υψηλά 20 μηνών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους αναλυτές, στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι δηλώσεις της προέδρου της Fed του Σαν Φρανσίσκο Janet Yellen, η οποία εκτίμησε ότι η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα ενισχυόταν αν καθόριζε ένα συγκεκριμένο στόχο για τον πληθωρισμό.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες κατασκευής κατοικιών, δικτύων, πετρελαϊκών υπηρεσιών και ενέργειας αποκόμισαν κέρδη, ενώ στον αντίποδα χαμηλότερα πιέστηκαν ημιαγωγοί και αεροπορικές.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η μετοχή του London Stock Exchange εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 30,6% στην Αγγλία, καθώς οι μέτοχοι αντέδρασαν ευνοϊκά στην προσφορά ύψους 4,2 δισ. δολ. από το Nasdaq Stock Exchange και σενάρια που θέλουν το NYSE να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ευρώπης.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της North Fork Bancorp, μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την Capital One Finance Corp., η μετοχή της οποίας υποχώρησε, έναντι 14,6 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές, που αποτελεί premium 23% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της τράπεζας την Παρασκευή.

Στον εκδοτικό κλάδο, πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Knight-Ridder και McClatchy Newspapers, μετά την είδηση ότι η πρώτη συμφώνησε να εξαγορασθεί από τη δεύτερη έναντι 6,5 δισ. δολ..

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Apple Computer μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Citigroup σε buy από hold.

Πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των Goldman Sachs και Bear Stearns που προετοιμάζονται για την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε κέρδη 2,55% στα 9,67 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,19% στα 10,74 δολάρια. Μικρή άνοδος 0,20% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29,4 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.076,02 αμετάβλητος, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,22%, στις 2.267,03 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,20%, στις 1.284,13 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,76% στις 5.952,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,87% στις 5.855,16 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 5.107,47 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v