Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες πιέσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε η Wall Street καθώς οι ανησυχίες για το θέμα των επιτοκίων παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ τα αποτελέσματα της National Semiconductor δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους επενδυτές με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις. Κέρδη στην Ευρώπη.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε η Wall Street καθώς οι ανησυχίες για το θέμα των επιτοκίων παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ τα αποτελέσματα της National Semiconductor δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους επενδυτές με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις. Κέρδη στην Ευρώπη.

Αρνητικά ήταν και τα νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το μακροοικονομικό μέτωπο. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 68,5 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 5,3% και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ηπιότερη ενίσχυση στα 66,5 δισ. δολ. από 65,7 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα. Διεύρυνση εμφανίζει και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα, στα 17,9 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, νέα άνοδο σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν υποχώρηση. Στο διάστημα αυτό υποβλήθηκαν 303.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έναντι 294.000 αιτήσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Στις διεθνείς αγορές, θετική ήταν η αντίδραση στην απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει σταδιακά τα κεφάλαια που διαχέει στο τραπεζικό σύστημα, καθώς αντιμετωπίστηκε ως σημάδι ανάκαμψης της χώρας και όχι ως οιωνός επικείμενης αύξησης επιτοκίων, χάρη και στις ”πυροσβεστικές” δηλώσεις του διοικητή της.

Όσον αφορά το πετρέλαιο, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,58% στα 60,60 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της National Semiconductor, παρά την άνοδο της κερδοφορίας γ’ τριμήνου στα 130,1 εκατ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή από τα 77,4 εκατ. δολ. ή 21 σεντς ανά μετοχή ένα έτος πριν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22% στα 547,7 εκατ. δολάρια.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της General Motors με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία, σε συνεργασία με την Delphi, βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με το συνδικάτο των εργαζομένων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ανοδικά κινείται και σήμερα η μετοχή της NYSE Group, που ενισχύεται κατά 5,2% στα 84,22 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.003 μονάδες με οριακές απώλειες 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,23%, στις 2.262 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08%, στις 1.277 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 5.855,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 1,04% στις 5.732,22 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,77% στις 5.007,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v