Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντεμπούτο NYSE στη Wall Street!

Το καμπανάκι για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο New York Stock Exchange θα ηχήσει προς τιμήν του ιδίου του χρηματιστηρίου, που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην δημόσια αγορά αξιών μετά από 213 χρόνια στην ιδιοκτησία κλαμπ μελών.

Ντεμπούτο NYSE στη Wall Street!
Το καμπανάκι για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο New York Stock Exchange θα ηχήσει προς τιμήν του ιδίου του Big Board, που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην δημόσια αγορά αξιών μετά από 213 χρόνια στην ιδιοκτησία κλαμπ μελών.

Το NYSE, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο, σφράγισε την Τρίτη την εξαγορά του από το ανταγωνιστικό ηλεκτρονικό χρηματιστήριο Archipelago Holdings και την ένωση των δύο επιχειρήσεων σε μια νέα εταιρία, την NYSE Group, αξίας 10 δισ. δολαρίων και πλέον.

Το ιστορικό ντεμπούτο της μετοχής του NYSE Group έχει προκαλέσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς κατά κανόνα οι τίτλοι χρηματιστηρίων εκτινάσσονται μετά την εισαγωγή τους, αλλά δεν αναμένεται να δημιουργηθεί μεγάλο ”φούσκωμα” καθώς η συμφωνία έχει προεξοφληθεί στις μετοχές της Archipelago, οι οποίες έχουν αναρριχηθεί στα 65 δολάρια από περίπου 17 δολάρια όταν αποκαλύφθηκε, πέρσι τον Απρίλιο, η συμφωνία.

Η μετοχή του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σικάγο CBOT Holdings είχε εκτιναχθεί 50% στο ντεμπούτο της, ενώ η μετοχή της μεγαλύτερης προθεσμιακής αγοράς των ΗΠΑ, Chicago Mercantile Exchange Holdings, αυξήθηκε 23% έναντι της τιμής έκδοσης.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v