Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NYSE: Ανησυχίες για το μέλλον των floor traders

Ο φόβος για το αύριο και κάποια δόση φθόνου, εξηγούν γιατί η εισαγωγή του NYSE στο χρηματιστήριο αξιών έγινε αποδεκτή με ένα σύντομο μόνο χειροκρότημα κατά την χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση της μετοχής στην Wall Street.

NYSE: Ανησυχίες για το μέλλον των floor traders
Ο φόβος για το αύριο και κάποια δόση φθόνου, εξηγούν κατά τους Financial Times γιατί η εισαγωγή του NYSE στο χρηματιστήριο αξιών έγινε αποδεκτή με ένα σύντομο μόνο χειροκρότημα κατά την χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση της μετοχής στην Wall Street.

Ο φθόνος αφορά το μεγάλο χαμόγελο που σχηματίστηκε στα 1.366 πρώην μέλη του New York Stock Exchange καθώς έβλεπαν την μετοχή τους να ανεβαίνει σταθερά σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Η μετοχή του NYSE Group (NYX) έκλεισε με άνοδο 25% στα 80 δολάρια, προσφέροντας σε καθένα από τα πρώην μέλη αξία της τάξης των 6,4 εκατ. δολαρίων.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν αγοράσει το δικαίωμα να συμμετέχουν στο κλαμπ των μελών του χρηματιστηρίου πολλές δεκαετίες νωρίτερα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Ο φόβος για το αύριο αφορά τις αλλαγές που πιθανότατα θα ακολουθήσουν.

Το χρηματιστήριο εξετάζει ήδη επί 140 μετοχές, ένα σύστημα ”υβριδικών” συναλλαγών, στο οποίο οι συναλλαγές θα εκτελούνται ηλεκτρονικά, χωρίς την μεσολάβηση ατόμων.

Οι ανεξάρτητοι floor traders, που αγοράζουν και πωλούν μετοχές εκ μέρους πελατών, θα υποστούν τις μεγαλύτερες αλλαγές με την εισαγωγή μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς αυτή σύντομα θα τους υποκαταστήσει στις συναλλαγές επί των μετοχών του NYSE με την μεγαλύτερη ρευστότητα.

Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, που υιοθέτησε ένα χρηματιστήριο αυτό το σύστημα, το floor trading διακόπηκε πολύ σύντομα. Στην περίπτωση του London Stock Exchange, η διακοπή της λειτουργίας έγινε σε ελάχιστες μόνο μέρες.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v