Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται οι πιέσεις στη Wall Street

Μειώνονται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” σε χαμηλό τριών εβδομάδων δείχνει να αντισταθμίζει εν μέρει τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στην οικονομική ανάπτυξη και την εταιρική κερδοφορία. Πτώση στην Ευρώπη, απώλειες στην Κωνσταντινούπολη.

Μειώνονται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” σε χαμηλό τριών εβδομάδων δείχνει να αντισταθμίζει εν μέρει τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στην οικονομική ανάπτυξη και την εταιρική κερδοφορία. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, κάτω από το επίπεδο των 60 δολαρίων ανά βαρέλι υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης μετά την απόφαση του OPEC να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του και τα στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση των εβδομαδιαίων στρατηγικών αποθεμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας τα αποθέματα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999.

”Νομίζω πως όλοι περιμένουν τα στοιχεία για την ανεργία”, σχολίασε ο Ed Peters της Pan Agora.

”Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά το πόσο ψηλά θα φθάσει η Fed στο θέμα των επιτοκίων”, επισήμανε ο Ben Halliburton, της Tradition Capital Management.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες κατασκευής κατοικιών, κοινής ωφέλειας, πληροφορικής, internet και μεταφορών δέχονται πιέσεις ενώ στον αντίποδα κέρδη αποκομίζουν φαρμακευτικές και εταιρίες λιανικού εμπορίου.

Πτώση 3,3% καταγράφει ο τίτλος της Google, μετά την ανακοίνωση από τη μηχανή αναζήτησης ότι δημοσίευσε ”κατά λάθος” στο site της, τις εκτιμήσεις της για την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων το 2006.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε, η Google προσδοκά αύξηση των διαφημιστικών της εσόδων κατά 57%, ένα ποσοστό που ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στον αντίποδα, κέρδη της τάξης του 15,77% στα 74,38 δολάρια αποκομίζει η μετοχή του New York Stock Exchange που ξεκίνησε σήμερα διαπραγμάτευση στην αγορά, παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές θεωρούν πως στα επίπεδα τιμών που ξεκινά, δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.978 μονάδες με οριακές απώλειες 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,15%, στις 2.265 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,04%, στις 1.275 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,76% στις 5.812,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,15% στις 5.673,36 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,45% στις 4.969,51 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, απώλειες παρουσίασε και σήμερα η αγορά της Κωνσταντινούπολης, με τον ISE National 100 να σημειώνει πτώση 3,56% στις 42.340,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v