Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε το βηματισμό της η Wall

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία για την εβδομάδα συνεδρίαση της Wall Street, με την αγορά να μην καταφέρνει να απορροφά τελικώς τους”κραδασμούς” που προκάλεσαν οι προβλέψεις της Intel, αλλά και την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών. Μικτές οι τάσεις στις κύριες ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία για την εβδομάδα συνεδρίαση της Wall Street, με την αγορά να μην καταφέρνει να απορροφά τελικώς τους ”κραδασμούς” που προκάλεσαν οι προβλέψεις της Intel, αλλά και την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών. Μικτές οι τάσεις στις κύριες ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα κέρδη ύψους 0,49% σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές κλείνοντας στα 63,67 δολάρια ανά βαρέλι και κοντά στα υψηλά ημέρας.

Πτώση σημείωσε η μετοχή της Intel μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε για την πορεία των εσόδων α΄ τριμήνου λόγω της μειωμένης ζήτησης. Απώλειες κατέγραψε και η Novel που προέβλεψε ότι τα κέρδη του β΄ οικονομικού της τριμήνου θα κινηθούν χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Finisar καθώς ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε θετικό έδαφος βρέθηκε και η Starbucks, ύστερα από την αύξηση 8% που κατέγραψε συγκεκριμένη κατηγορία καταστημάτων της, το Φεβρουάριο.

Θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών επέδρασαν οι δηλώσεις αμερικανού τραπεζίτη της FED, που επισήμανε ότι ο δομικός πληθωρισμός φαίνεται να παραμένει υπό έλεγχο. Παράλληλα εκτίμησε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης για τα προσεχή έτη.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση στο 60,1 σημείωσε ο μη βιομηχανικός δείκτης ISM Φεβρουαρίου, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan υποχώρησε στο 86,7, από 91,2 τον Ιανουάριο.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 10,92 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής παρέμεινε αμετάβλητο στα 9,8 δολάρια. Πτώση 0,07% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,10 δολάρια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,04%, στις 11.021 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,37%, στις 2.302 μονάδες. Πτώση 0,15% για τον S&P 500, στις 1.287 μονάδες.

Εξάλλου στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,44%, στις 5.858 μονάδες, ενώ ο Cac 40 υποχώρησε κατά 0,4%, στις 4.989 μονάδες. Πτώση 1,07% για τον Dax, που υποχώρησε στις 5.721 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v