Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Microsoft κατηγορεί την ΕΕ για ”μυστικές επαφές”

Στην αντεπίθεση περνά η Microsoft, κατηγορώντας τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ότι κανόνισαν ”μυστικές επαφές” μεταξύ των ανταγωνιστών του κολοσσού της πληροφορικής.

Η Microsoft κατηγορεί την ΕΕ για ”μυστικές επαφές”
Στην αντεπίθεση περνά η Microsoft, που απειλείται με δασμούς 2 εκατ. ευρώ την ημέρα για μη συμμόρφωση με τις ρυθμίσεις ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ότι κανόνισαν ”μυστικές επαφές” μεταξύ των ανταγωνιστών του κολοσσού της πληροφορικής.

Η Microsoft αναφέρει σε έκθεσή της ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ”ενθάρρυνε δραστήρια τους ανταγωνιστές της Microsoft να ”πληροφορήσουν” τον σύμβουλο της υπόθεσης με μεθόδους που συνιστούν διακριτική συμπεριφορά κατά της εταιρίας.”

Η Κομισιόν αποφάσισε τον Μάρτιο 2004 ότι η Microsoft καταχράται την κυριαρχία της στον χώρο των λογισμικών και παρήγγειλε στην εταιρία να δημοσιοποιήσει πληροφορίες για τα προϊόντα της στους ανταγωνιστές της, ενώ επέβαλε και πρόστιμο ρεκόρ 497 εκατ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο 2005, διόρισε τον επιστημονικό σύμβουλο Νήλ Μπάρετ να παρακολουθήσει την συμμόρφωση της Microsoft με την απόφαση του Μαρτίου και ο σύμβουλος συνέταξε δύο εκθέσεις για το θέμα.

Η Microsoft κατηγορεί τώρα τις αρχές ότι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς ανταγωνιστές της και τον σύμβουλο, πριν γίνει συνάντηση με την ίδια την Microsoft.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v