Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και επιτόκια προβληματίζουν τη Wall

Ήπια πτώση καταγράφεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από την συνεχιζόμενη άνοδο του πετρελαίου και τις ενισχυμένες προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Ανάκαμψη για Google και Starbucks.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από την συνεχιζόμενη άνοδο του πετρελαίου και τις ενισχυμένες προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Ανάκαμψη για Google και Starbucks.



Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη (Michigan) και τον δείκτη δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών, του Institute of Supply Management.

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται αναλυτές και επενδυτές για τη συνεχιζόμενη ανοδική τροχιά των πετρελαϊκών τιμών, με το ”μαύρο χρυσό” να τιμάται στα 63,71 δολάρια το βαρέλι, λόγω και του αδιεξόδου στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πυρηνικό πρόβλημα της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί τόσο για τα χθεσινά σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet, όσο και από τις πληθωριστικές μετρήσεις στην Ιαπωνία που ”δείχνουν” αυξήσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι μια συντονισμένη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής στις τρεις ανεπτυγμένες αγορές (ΗΠΑ, ευρωζώνη, Ιαπωνία) ενδέχεται να οδηγήσει σε παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ράλι 2,1% πραγματοποιεί ο τίτλος της Google, μετρά τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου, Eric Schmidt, ότι η μηχανή αναζήτησης έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Άνοδο 1,8% καταγράφει ο τίτλος της Starbucks μετά από ανακοίνωση αύξηση των πωλήσεων ιδίων καταστημάτων κατά 8% το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.993,05 μονάδες με απώλειες 0,29%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,55%, στις 2.298,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,33%, στις 1.284,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι πωλητές κυριαρχούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,32% στις 5.814,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,65% στις 4.976,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.718,08 μονάδες με απώλειες 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v