Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Αρνητικό κλίμα λόγω Google και macro

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall Street μετά την προειδοποίηση στελέχους της Google για επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρίας και το μπαράζ αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν. Απώλειες στην Ευρώπη.

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall Street μετά την προειδοποίηση στελέχους της Google για επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρίας και το μπαράζ αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν. Απώλειες στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ισχυρή υποχώρηση εμφανίζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, στην πιο σημαντική από τις αρνητικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις. Πτώση τόσο για το δείκτη αγοραστικής δύναμης των επιχειρήσεων του Σικάγο το Φεβρουάριο, όσο και για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, που επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση στην αμερικανική στεγαστική αγορά.

Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου των ΗΠΑ ενισχύθηκε με ρυθμό 1,6% στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι πρώτης τοποθέτησης του αμερικανικού ρυθμού ανάπτυξης στο 1,1%. Η διαμόρφωση του μεγέθους ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ωστόσο, παρά τη θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ, ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ την τελευταία τριετία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι καταναλωτικές δαπάνες στο δ΄ τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 1,2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,1%, ενώ οι κεφαλαιακές δαπάνες ενισχύθηκαν με ρυθμό 6,2% έναντι 3,5%.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Google μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της σε conference call ο οποίος προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη της εταιρίας επιβραδύνεται.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Heinz μετά την ανακοίνωση υποχώρησης των καθαρών της κερδών κατά 23% στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, με παράλληλη αύξηση των πωλήσεων κατά 5,7%.

Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Apple Computer, εν αναμονή των ανακοινώσεων για έκδοση νέων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.997 μονάδες με απώλειες 0,90%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 1,05%, στις 2.282 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,01%, στις 1.281 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,44% στις 5.791,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 2,01% στις 5.796,04 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 5.000,45 μονάδες με πτώση 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v