Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 1,6% ο ρυθμός ανάπτυξης στο δ΄ τρίμηνο

Θετική είναι η αναθεώρηση των στοιχείων του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2005, η οποία ανακοινώθηκε προ ολίγου. Ειδικότερα, το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου της χώρας ενισχύθηκε με ρυθμό 1,6% στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι πρώτης τοποθέτησης του αμερικανικού ρυθμού ανάπτυξης στο 1,1%.

ΗΠΑ: Στο 1,6% ο ρυθμός ανάπτυξης στο δ΄ τρίμηνο
Θετική είναι η αναθεώρηση των στοιχείων του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2005, η οποία ανακοινώθηκε προ ολίγου.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου της χώρας ενισχύθηκε με ρυθμό 1,6% στο τέταρτο τρίμηνο, έναντι πρώτης τοποθέτησης του αμερικανικού ρυθμού ανάπτυξης στο 1,1%. Η διαμόρφωση του μεγέθους ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ωστόσο, παρά τη θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ, ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ την τελευταία τριετία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, οι καταναλωτικές δαπάνες στο δ΄ τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 1,2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,1%, ενώ οι κεφαλαιακές δαπάνες ενισχύθηκαν με ρυθμό 6,2% έναντι 3,5%.

Τέλος, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ στο σύνολο του έτους διαμορφώνεται στο 3,2% από 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v