Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μπαράζ αρνητικών macro

Ισχυρή υποχώρηση εμφανίζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, στην πιο σημαντική από τις αρνητικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που ανακοινώθηκαν προ ολίγου. Πτώση τόσο για το δείκτη αγοραστικής δύναμης των επιχειρήσεων του Σικάγο το Φεβρουάριο, όσο και για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, που επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση στην αμερικανική στεγαστική αγορά.

ΗΠΑ: Μπαράζ αρνητικών macro
Ισχυρή υποχώρηση εμφανίζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, στην πιο σημαντική από τις αρνητικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που ανακοινώθηκαν προ ολίγου.

Πτώση τόσο για το δείκτη αγοραστικής δύναμης των επιχειρήσεων του Σικάγο το Φεβρουάριο, όσο και για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, που επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση στην αμερικανική στεγαστική αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σημειώνει σημαντική υποχώρηση, ισχυρότερη των προσδοκιών, στο 101,7 το Φεβρουάριο, έναντι προσδοκιών για ηπιότερη μείωση στο 104, έναντι επιπέδου 106,3 τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημειώνουν κάμψη 2,8% τον Ιανουάριο, καθώς 6,56 εκατ. υφιστάμενες κατοικίες άλλαξαν ιδιοκτησία, έναντι εκτιμήσεων για μεταπωλήσεις 6,6 εκατ. κατοικιών, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αγοραστικής δύναμης επιχειρήσεων της περιοχής του Σικάγο -ή Chicago PMI, όπως είναι ευρύτερα γνωστός- υποχώρησε στο 54,9 το Φεβρουάριο, έναντι 58,5 τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Η αγορά περίμενε διατήρηση του μεγέθους στα ίδια επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v