Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς τα θετικά στοιχεία για το βιομηχανικό δείκτη ISM, σύμφωνα με τους αναλυτές, ωθούν τους επενδυτές στο να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιούργησε το ”ξεπούλημα” της Τρίτης. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς τα θετικά στοιχεία για το βιομηχανικό δείκτη ISM, σύμφωνα με τους αναλυτές, ωθούν τους επενδυτές στο να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιούργησε το ”ξεπούλημα” της Τρίτης. Κέρδη στην Ευρώπη.

Στις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, απογοητευτική κρίνεται η αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών κατά 0,2% τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για βελτίωση του μεγέθους κατά 1,1% μετά από ενίσχυση κατά 1% το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, βελτιωμένος εμφανίζεται ο βιομηχανικός δείκτης ISM το Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώνεται στο 56,7 έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση στο 55,5 από το 54,8 του προηγούμενου μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, βελτίωση εμφανίζουν τα προσωπικά εισοδήματα και στασιμότητα εμφανίζουν οι προσωπικές δαπάνες των αμερικανών καταναλωτών τον Ιανουάριο.

”Είχαμε χθες ένα ξεπούλημα λόγω των αρνητικών οικονομικών δεδομένων και της υπερβολικής αντίδρασης στις δηλώσεις από τη Google. Ωστόσο τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν έχουν κάτι που θα τρομάξει την αγορά και η Google ανέκαμψε κάπως”, σχολίασε ο Art Hogan, αναλυτής της Jefferies & Co.

Σε επίπεδο κλάδων, ημιαγωγοί, εταιρίες μεταφορών, πετρελαϊκών υπηρεσιών, ενέργειας, πληροφορικής και εξόρυξης χρυσού ενισχύονται, ενώ στο αντίποδα χαμηλότερα πιέζονται τίτλοι εταιριών κοινής ωφελείας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ανακοίνωσαν σήμερα τα στοιχεία για τις πωλήσεις Φεβρουαρίου. Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των General Motors και Ford Motor, ενώ κέρδη αποκομίζει DaimlerChrysler.

Κέρδη για την μετοχή της Intel παρά την πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της JP Morgan για την κερδοφορία της εταιρίας το 2006 και 2007.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Texas Instruments μετά τα σχόλια της Goldman Sachs που αναμένει ανοδική αναθεώρηση των οικονομικών στόχος των εταιρίας.

Υποχωρεί η μετοχή της Pfizer, μετά από έρευνα που αποδεικνύει ότι το φάρμακο Celebrex της εταιρίας για την αρθρίτιδα διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.059 μονάδες με κέρδη 0,60%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,14%, στις 2.307 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,65%, στις 1.289 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,91% στις 5.844,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 1,22% στις 5.866,61 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 1,14% στις 5.057,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v