Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μεικτά μηνύματα από τα macro

Βελτίωση των προσωπικών εισοδημάτων, στασιμότητα των προσωπικών δαπανών τον Ιανουάριο, απογοητευτικές κατασκευαστικές δαπάνες και βελτίωση του βιομηχανικού δείκτη ISM περιλαμβάνει το σημερινό ”μενού” των μακροοικονομικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Μεικτά μηνύματα από τα macro
Απογοητευτική κρίνεται η αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών κατά 0,2% τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για βελτίωση του μεγέθους κατά 1,1% μετά από ενίσχυση κατά 1% το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, βελτιωμένος εμφανίζεται ο βιομηχανικός δείκτης ISM το Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώνεται στο 56,7 έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση στο 55,5 από το 54,8 του προηγούμενου μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, βελτίωση εμφανίζουν τα προσωπικά εισοδήματα και στασιμότητα εμφανίζουν οι προσωπικές δαπάνες των αμερικανών καταναλωτών τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Ιανουάριο, ευθυγραμμιζόμενα με τις εκτιμήσεις.

Παρά την επιτάχυνση στον ρυθμό ενίσχυσης των εισοδημάτων, οι οικονομολόγοι αναφέρουν ότι δεν σημειώθηκαν οφέλη για την αμερικανική οικονομία, λόγω της παράλληλης σημαντικής ενίσχυσης του πληθωρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πραγματικό διαθέσιμο ειδόδημα των αμερικανών ενισχύθηκε κατά μόλις 0,1% στο ίδιο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, αυξημένες κατά 0,9% εμφανίζονται οι προσωπικές δαπάνες τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για οριακή βελτίωση στο 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v