Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκτώ εκατ. δολ. για τα απομνημονεύματα Γκρίνσπαν

Ο Αλαν Γκρίνσπαν, ο τέως διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ, πούλησε τα απομνημονεύματά του στον εκδοτικό οίκο Penguin Press, που ανήκει στον κολοσσό Pearson PLC, προς 8 εκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον.

Οκτώ εκατ. δολ. για τα απομνημονεύματα Γκρίνσπαν
Ο Αλαν Γκρίνσπαν, ο τέως διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ, πούλησε τα απομνημονεύματά του στον εκδοτικό οίκο Penguin Press, που ανήκει στον κολοσσό Pearson PLC, προς 8 εκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον, σύμφωνα με πληροφορίες του κύκλου του.

Το βιβλίο με τις αναμνήσεις του τέως επικεφαλής της Fed προβλέπεται να εκδοθεί το φθινόπωρο του 2007, σύμφωνα με ανακοίνωση της Penguin, και αναμένεται να συζητιέται για πολλά χρόνια στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, καθώς ο ”τιμονιέρης” ηγήθηκε της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του πλανήτη για μεγάλο και πολύ ταραγμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να μπορεί, εξαιτίας της θέσης του, να εκφέρει απόψεις ή να παρουσιάσει γεγονότα.

Η προκαταβολή που έλαβε ο Γκρίνσπαν είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των αμερικανικών εκδόσεων.

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε λάβει περίπου 10 εκατ. δολάρια από την Alfred A. Knopf της Bertelsmann για το βιβλίο του ”My Life”, ενώ η Simon & Schuster της CBS είχε δώσει προκαταβολή 8 εκατ. δολάρια για το ”Living History” της γερουσιαστού Χίλαρι Κλίντον.

Οι φήμες εξάλλου θέλουν τον πάπα Ιωάννη Παύλο να έλαβε το 1994 6-7 εκατ. δολάρια για το ”Crossing the Threshold of Hope” που εξέδωσε εκείνη τη χρονιά η Knopf.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v