Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Νέα αύξηση 5,3% στο εμπορικό έλλειμμα

Νέα αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ εμφανίζει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 68,5 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 5,3%.

ΗΠΑ: Νέα αύξηση 5,3% στο εμπορικό έλλειμμα
Νέα αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ εμφανίζει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 68,5 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 5,3% και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ηπιότερη ενίσχυση στα 66,5 δισ. δολ. από 65,7 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Διεύρυνση εμφανίζει και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα, στα 17,9 δισ. δολ.

”Οι λόγοι είναι απλοί, οι πετρελαϊκές τιμές έχουν ενισχυθεί, η οικονομική ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές είναι σχετικά χαμηλή σε σχέση με τις ΗΠΑ και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να προβλέψει κανείς μείωση του ελλείμματος σε μεσοπρόθεσμη βάση”, σχολιάζει ο Robert Brusca, οικονομολόγος της FAO Economics.



Εν τω μεταξύ, νέα άνοδο εμφανίζουν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν υποχώρηση. Στο διάστημα αυτό υποβλήθηκαν 303.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έναντι 294.000 αιτήσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v