Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ανοδικές τάσεις στη Wall

Με τους τρεις βασικούς δείκτες να διατηρούν μικρά κέρδη κινείται η Wall Street, καθώς η άνοδος των τιμών του ”μαύρου χρυσού” και οι ανησυχίες για επιτόκια αντισταθμίζουν εν μέρει την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών. Κέρδη στην Ευρώπη, νέο υψηλό 4,5 ετών για τον CAC 40.

Με τους τρεις βασικούς δείκτες να διατηρούν μικρά κέρδη κινείται η Wall Street, καθώς η άνοδος των τιμών του ”μαύρου χρυσού” και οι ανησυχίες για επιτόκια αντισταθμίζουν εν μέρει την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών. Κέρδη στην Ευρώπη, νέο υψηλό 4,5 ετών για τον CAC 40.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά ενισχύεται κατά 0,64% στα 60,60 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ιράν και Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της πρώτης προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες κατασκευής κατοικιών, δικτύων, πετρελαϊκών υπηρεσιών και ενέργειας αποκομίζουν κέρδη, ενώ πιέσεις δέχονται οι αεροπορικές.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο τίθενται και οι δηλώσεις της προέδρου της Fed του Σαν Φρανσίσκο Janet Yellen, η οποία εκτίμησε ότι η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα ενισχυόταν αν καθόριζε ένα συγκεκριμένο στόχο για τον πληθωρισμό. Όπως δήλωσε σε ομιλία της, η ίδια είναι υπέρ ενός στόχου για τον πληθωρισμό στο 1,5%.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η μετοχή του London Stock Exchange εκτινάχθηκε υψηλότερα κατά 30% στην Αγγλία, καθώς οι μέτοχοι αντέδρασαν ευνοϊκά στην προσφορά ύψους 4,2 δισ. δολ. από το Nasdaq Stock Exchange και σενάρια που θέλουν το NYSE να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της Ευρώπης.

Άνοδο 15,3% καταγράφει ο τίτλος της North Fork Bancorp, μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την Capital One Finance Corp., η μετοχή της οποίας υποχωρεί 7,6%, έναντι 14,6 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές, που αποτελεί premium 23% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της τράπεζας την Παρασκευή.

Στον εκδοτικό κλάδο, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση εφημερίδων στις ΗΠΑ, η Knight-Ridder, συμφώνησε να εξαγορασθεί από την μικρότερη McClatchy Newspapers έναντι 6,5 δισ. δολ.. Οι μετοχές των δύο εταιριών δέχονται πιέσεις.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Apple Computer μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Citigroup σε buy από hold.

Χαμηλότερα κινούνται οι τίτλοι των Goldman Sachs, Bear Stearns και Lehman Bros. που προετοιμάζονται για την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.088 μονάδες με κέρδη 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,42%, στις 2.271 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,28%, στις 1.285 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,76% στις 5.952,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,87% στις 5.855,16 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 5.107,47 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v