Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πρόταση για καθορισμό στόχου για πληθωρισμό

Η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχυθεί αν το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έθετε ένα συγκεκριμένo στόχο για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed του Σαν Φρανσίσκο Janet Yellen. Η ίδια τάχθηκε υπέρ ενός στόχου για τον πληθωρισμό στο 1,5%.

ΗΠΑ: Πρόταση για καθορισμό στόχου για  πληθωρισμό
Η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχυθεί αν το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έθετε ένα συγκεκριμένo στόχο για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed του Σαν Φρανσίσκο Janet Yellen.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας της, η ίδια είναι υπέρ ενός στόχου για τον πληθωρισμό στο 1,5%, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μία ”ζώνη άνεσης” μεταξύ του 1% και 2%, γύρω από αυτόν τον στόχο.

Η Janet Yellen εκτίμησε ότι ένας αριθμητικός στόχος που είναι κατανοητός από τις οικονομικές αγορές ”θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκράτηση των προσδοκιών των επενδυτών για τον πληθωρισμό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, ώστε να μην διαμορφώνονται πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά”, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή της αποσταθεροποίησης που προκαλούν οι πληθωριστικοί φόβοι.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με την Janet Yellen, ”βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση”, ωστόσο θα επιβραδύνει αργότερα κατά το τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v