Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλά πενταετίας στο δείκτη Dow Jones και στον S&P 500, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ευνοϊκές μακροοικονομικές ανακοινώσεις και τα αποτελέσματα της Lehman Brothers.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλά πενταετίας στο δείκτη Dow Jones και στον S&P 500, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ευνοϊκές μακροοικονομικές ανακοινώσεις και τα αποτελέσματα της Lehman Brothers.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχωρεί κατά 0,5% το Φεβρουάριο λόγω έντονης υποχώρησης των τιμών στο αργό πετρέλαιο και τα παράγωγα προϊόντα του, έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών εισαγωγών εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 7,6%.

Εν τω μεταξύ, εκτίναξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Νέας Υόρκης το Μάρτιο δείχνει ο δείκτης Empire, ο οποίος ενισχύθηκε στο 31,2 από 21 τον προηγούμενο μήνα, έναντι προσδοκιών για περαιτέρω υποχώρηση στο 18,9.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί ο τίτλος της Lehman Brothers, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 24% στο 1,1 δισ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη άνω του 6% σημειώνει ο τίτλος της Sears Holdings, της εταιρίας που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Kmart με την Sears, μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ενισχύθηκαν στα 648 εκατ. δολ. από 309 εκατ. δολ. κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, η Wal-Mart ανακοίνωσε ότι αύξησε το μερίδιό της στην Central American Retail Holding, την μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου στην Κεντρική Αμερική, σε 51% από 33,3%, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο τίμημα που κατέβαλε.

Σημαντικά κέρδη άνω του 3,5% καταγράφει και ο τίτλος της DuPont, η οποία βελτίωσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του 2006 λόγω ”καλύτερης λειτουργικής απόδοσης”.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.144,05 μονάδες με απώλειες 0,06%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,24%, στις 2.301,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,01%, στις 1.297,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,41% στις 5.974,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.130,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.894,08 μονάδες με κέρδη 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v