Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πίεση η Wall Street

Με αρνητικά πρόσημα κινείται η Wall Street, καθώς οι προειδοποιήσεις κερδοφορίας από τις Tyco και Lucent Technologies και η είδηση για την επίσημη έρευνα, η επίσημη έρευνα στα οικονομικά της IBM αντισταθμίζουν τα θετικά νέα για τον δείκτη τιμών παραγωγού. Πτώση στην Ευρώπη.

Με αρνητικά πρόσημα κινείται η Wall Street, καθώς οι προειδοποιήσεις κερδοφορίας από τις Tyco και Lucent Technologies και η είδηση για την επίσημη έρευνα, η επίσημη έρευνα στα οικονομικά της IBM αντισταθμίζουν τα θετικά νέα για τον δείκτη τιμών παραγωγού. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών των παραγωγών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,9% το Δεκέμβριο, έναντι προσδοκιών για ηπιότερη ενίσχυση κατά 0,4%. Ωστόσο, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά μόλις 0,1% έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 0,2%.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκαν κατά μόλις 0,7% έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 0,9%. Οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 6,3% στο έτος.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της της Lucent Technologies, μετά την προειδοποίηση της εταιρίας για χαμηλότερα έσοδα το 2006, λόγω ισχνών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ανάλογη η εικόνα της Tyco International, μετά την ανακοίνωση διάσπασης της εταιρίας σε τρεις επιχειρηματικές μονάδες και την προειδοποίηση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Απώλειες για τη μετοχή της General Motors καθώς η εταιρία προέβλεψε βελτίωση των μεγεθών της για το 2006, χωρίς όμως να ανακοινώσει ακριβείς οικονομικούς στόχους εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα μεγέθη της.

Υποχωρεί ο τίτλος της IBM καθώς η ανεπίσημη έρευνα της SEC στα οικονομικά της μετεξελίχθηκε σε επίσημη.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Hewlett-Packard, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs από in-line σε outperform.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.942 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,13%, στις 2.313 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,14%, στις 1.284 μονάδες.

Απώλειες κατέγραψαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,42% στις 5.711,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 1,07% στις 5.483,09 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.850,53 μονάδες με απώλειες 0,81%.

Οι ευρωαγορές δέχτηκαν ”συντονισμένη επίθεση” από τους αναλυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε μια σειρά υποβαθμίσεων στις μετοχές μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, λόγω τρεχουσών αποτιμήσεων. Έτσι, έντονες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Vodafone (υποβάθμιση από Bear Sterns σε underperform), της Siemens (από Lehman Brothers), της Allianz (από Merrill Lynch) και της France Telecom (από UBS σε neutral).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v