Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola και JP Morgan πιέζουν τον Dow Jones

Η υποβάθμιση των συστάσεων για Coca-Cola και JP Morgan Chase καθώς και η νέα άνοδος των πετρελαϊκών τιμών προβληματίζουν τη Wall Street, η οποία δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με την συρρίκνωση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος.

Η υποβάθμιση των συστάσεων για Coca-Cola και JP Morgan Chase καθώς και η νέα άνοδος των πετρελαϊκών τιμών προβληματίζουν τη Wall Street, η οποία δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με την συρρίκνωση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει συρρίκνωση στα 64,2 δισ. δολ. το Νοέμβριο, με την υποχώρηση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το αμερικανικό εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζεται αρνητικό κατά 64,2 δισ. δολ. έναντι των επιπέδων-ρεκόρ των 68,9 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, με τη βελτίωση να μεταφράζεται σε 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η βελτίωση της εμπορικής εικόνας της χώρας οφείλεται σε ενίσχυση των εισαγωγών κατά 1,8% στα 109,3 δισ. δολ. με ταυτόχρονη μείωση της αξίας των εισαγωγών κατά 1,1% στα 173,5 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, αυξημένες εμφανίζονται οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ενισχύθηκαν κατά 17.000 στις 309.000 αιτήσεις.

Ωστόσο, η νέα άνοδος της πετρελαϊκής τιμής στα 64,5 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη λόγω των μειωμένων στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ θέτει φραγμούς στα όποια περιθώρια ανόδου.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Coca-Cola, μετά την υποβάθμιση από την Goldman Sachs σε inline από outperform, λόγω αλλαγής αναλυτή που καλύπτει τον κλάδο.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της JP Morgan Chase μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Piper Jaffray σε market perform από outperform, καθώς θεωρεί ότι οι συνεργίες από την συγχώνευσή της με την Bank One είναι πλήρως αποτιμημένες σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.022,05 μονάδες με απώλειες 0,20%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,11%, στις 2.328,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,13%, στις 1.292,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις εμφανίζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,02% στις 5.730,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,16% στις 4.882,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.529,08 μονάδες με απώλειες 0,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v