Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτο ”κλείσιμο” άνω των 11.000 για τον Dow

Τρίτο συνεχόμενο ”κλείσιμο” πάνω από το επίπεδο των 11.000 μονάδων για τον Dow Jones, με την Wall Street να αποκομίζει κέρδη, με ”οδηγό” το έντονο ενδιαφέρον για μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, που αντιστάθμισε τις ανησυχίες που προκάλεσε η προειδοποίηση κερδοφορίας από την DuPont. Κέρδη στην Ευρώπη.

Τρίτο συνεχόμενο ”κλείσιμο” πάνω από το επίπεδο των 11.000 μονάδων για τον Dow Jones, με την Wall Street να αποκομίζει κέρδη, με ”οδηγό” το έντονο ενδιαφέρον για μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, που αντιστάθμισε τις ανησυχίες που προκάλεσε η προειδοποίηση κερδοφορίας από την DuPont. Κέρδη στην Ευρώπη.

”Είδαμε ένα σημαντικό ”γύρισμα” των μετοχών και αυτό σίγουρα επικεντρώνει το ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι πιθανόν μπήκε νέο χρήμα στην αγορά” σχολίασε ο Stephen Massocca, πρόεδρος και επικεφαλής διαχειριστής της Pacific Growth Equities. ”Όσον αφορά τα νέα από την DuPont, πρόκειται καθαρά για εταιρικό θέμα”, πρόσθεσε.

”Θα αρχίσουμε να βλέπουμε καλύτερα νούμερα από τις τεχνολογικές εταιρίες” επισήμανε ο Jim Dunigan, ανώτερο στέλεχος της PNC Advisors. ”Συνολικά θα δούμε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο” πρόσθεσε.

Σε επίπεδο κλάδων, οι εταιρίες ημιαγωγών, χρηματιστηριακές και εταιρίες πληροφορικής αποκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισαν εταιρίες internet, αεροπορικές και πετρελαϊκές εταιρίες.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Apple Computers. Οι UBS και Bank of America αναβάθμισαν τις τιμές-στόχους που δίνουν για τον τίτλο μετά τις ανακοινώσεις για εκτίναξη των τριμηνιαίων εσόδων της εταιρίας.

Ενισχύθηκε ο τίτλος της Hewlett-Packard μετά την αναβάθμιση από την Prudential Equity.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο τίτλος της DuPont, μετά την προειδοποίηση της εταιρίας που συμμετέχει στον Dow Jones, ότι τα κέρδη τετάρτου τριμήνου θα εμφανιστούν μειωμένα κατά το ήμισυ σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Yahoo, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch από buy σε neutral.

Υποχώρησε ο τίτλος της Johnson & Johnson, μετά το δημοσίευμα των N. Y. Times ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο νέας προσφοράς για την εξαγορά της Guidant Corp..

Αρνητική η εικόνα της Genentech μετά την ανακοίνωση για μειωμένες πωλήσεις σε ένα από τα ελπιδοφόρα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρίας βιοτεχνολογίας.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση κατά 0,98%, στα 11,13 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής σημείωσε άνοδο κατά 1,43%, στα 9,2 δολάρια. Απώλειες 0,79% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29,95 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.043,44 μονάδες με κέρδη 0,29%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 11.047 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,48%, στις 2.331,36 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,35%, στις 1.294,18 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 5.731,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,69% στις 5.532,89 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.890,49 μονάδες με κέρδη 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v