Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την αμερικανική GTech εξαγοράζει η Lottomatica

Στην εξαγορά της αμερικανικής GTech θα προχωρήσει η ιταλική Lottomatica, έναντι περίπου 4,8 δισ. δολαρίων. Η εξαγορά θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η ιταλική εταιρία δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της για την ελληνική και την τουρκική αγορά.

Την αμερικανική GTech εξαγοράζει η Lottomatica
Στην εξαγορά της αμερικανικής GTech θα προχωρήσει η Lottomatica, η οποία διαχειρίζεται τα κρατικά λαχεία της Ιταλίας, έναντι περίπου 4,8 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία στον χώρο της διοργάνωσης των λαχείων, αλλά και των τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg σε conference call που έγινε χθες, ο γενικός διευθυντής της Lottomatica Marco Sala δήλωσε ότι η ιταλική επιχείρηση σκοπεύει να καταθέσει προσφορές και για λοταρίες στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Παράλληλα, η Lottomatica εξετάζει τη συμμετοχή της και στο διαγωνισμό που θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για άδεια αριθμολαχείων, που αναμένεται να προκηρυχθεί την ερχόμενη χρονιά.

Η Lottomatica ελέγχει πάνω από τη μισή αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιταλίας, μια αγορά που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την αμερικανική.

Με βάση το ποσό των 4,8 δισ. δολαρίων η Lottomatica θα καταβάλει 35 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της GTech, που αντιπροσωπεύει premium της τάξης του 15% με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρίας τον Σεπτέμβριο, πριν από την περίοδο δηλαδή που ανακοίνωσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος με στόχο πιθανή εξαγορά.

Η Lottomatica ανήκει κατά πλειοψηφία στον ιδιωτικό όμιλο De Agostini. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποίησε ποτέ ιταλική επιχείρηση στις ΗΠΑ.

Η GTech διαθέτει συστήματα και τεχνολογία στο 60% των τυχερών παιχνιδιών του πλανήτη και προμηθεύει μεταξύ άλλων τη βρετανική Camelot, ενώ ελέγχει το 70% της παγκόσμιας αγοράς.

Εκτιμάται δε πως αποτελεί από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Intralot.

Η εξαγορά θα εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ στη Lottomatica σε πενταετή περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας.

Τα 30-50 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τη συγχώνευση ευρωπαϊκών συστημάτων λοταρίας και τα υπόλοιπα από μειώσεις των επενδύσεων κεφαλαίου.

Η ιταλική Lottomatica θα πληρώσει σε ρευστό για την GTech και θα εξασφαλίσει τα κεφάλαια με έκδοση μετοχών, δάνειο και έκδοση υβριδικών χρεογράφων.

Σύμβουλος της GTech είναι η Citigroup, ενώ της Lottomatica η CSFB και η Goldman Sachs.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η μετοχή της Lottomatica θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, ενώ η μετοχή της GTech θα διαγραφεί από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v