ΗΠΑ: Κέρδη-ρεκόρ το 2006 βλέπουν οι αναλυτές

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις οδεύουν για τη μεγαλύτερη αδιάκοπη περίοδο διψήφιας ενίσχυσης της κερδοφορίας από τότε που ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται τα εταιρικά αποτελέσματα το 1950, σύμφωνα με τους αναλυτές της Wall Street.

του Dan Roberts στη Νέα Υόρκη

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις οδεύουν για τη μεγαλύτερη αδιάκοπη περίοδο διψήφιας ενίσχυσης της κερδοφορίας από τότε που ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται τα εταιρικά αποτελέσματα το 1950, σύμφωνα με τους αναλυτές της Wall Street.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου για το τέταρτο τρίμηνο του 2005 ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα με την Alcoa, τον μεταλλουργικό όμιλο, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αδύναμα μεγέθη λόγω των πιέσεων από τις υψηλές πετρελαϊκές τιμές.

Ωστόσο, οι περισσότερες εκ των αμερικανικών επιχειρήσεων δεν διακατέχονται από τέτοιες ανησυχίες και οι αναλυτές προβλέπουν ότι η κερδοφορία στον δείκτη S&P 500 θα ενισχυθούν σε ποσοστό 13-14% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει το 10ο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων έχουν ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 10% -ένα σερί 2,5 ετών, ανάλογο του οποίου έχει παρατηρηθεί μόνο στη δεκαετία του ’70 και τη δεκαετία του ’90.

Η Thomson Financial, η οποία συγκεντρώνει τις προβλέψεις των αναλυτών για να υπολογίζει τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, επισημαίνει ότι η Wall Street ευελπιστεί σε ισχυρή ενίσχυση των κερδών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εάν οι προβλέψεις των αναλυτών για ρυθμό ενίσχυσης της τάξεως του 15% αποδειχθούν σωστές έως το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις θα έχουν σημειώσει ρεκόρ, καταγράφοντας την μεγαλύτερη περίοδο συνεχόμενης ενίσχυσης της εταιρικής κερδοφορίας.

”Οι επενδυτές εντυπωσιάζονται όταν το ακούν, καθώς το χρηματιστήριο εμφανίζεται αδύναμο”, τόνισε ο Mike Thompson, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Thompson Financial. ”Ωστόσο, σύντομα θα δούμε και τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2006 και η αίσθησή μου είναι ότι η εντυπωσιακή ενίσχυση των κερδών θα συνεχιστεί”.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v