Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς η συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών και τις υποβαθμίσεις των συστάσεων για τις Coca-Cola Co. και JP Morgan. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς η συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών και τις υποβαθμίσεις των συστάσεων για τις Coca-Cola Co. και JP Morgan. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει συρρίκνωση στα 64,2 δισ. δολ. το Νοέμβριο, έναντι των επιπέδων-ρεκόρ των 68,9 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, με τη βελτίωση να μεταφράζεται σε 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, αυξημένες εμφανίζονται οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ενισχύθηκαν κατά 17.000 στις 309.000 αιτήσεις.

Στο ενεργειακό μέτωπο, η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται ανοδικά κατά 0,48%, διαμορφούμενη στα 64,25 δολάρια.

”Η σημερινή ημέρα αφορά τις υποβαθμίσεις” σχολίασε ο Jim Awad, της Awad Asset Management. ”Αυτό έχει δώσει τον αρνητικό τόνο στην αγορά”, πρόσθεσε.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Coca-Cola Co. μετά την υποβάθμιση από την Goldman Sachs σε inline από outperform, η οποία συστήνει στους επενδυτές ”να μην τοποθετήσουν νέο χρήμα” στον τίτλο.



Απώλειες καταγράφει ο τίτλος της JP Morgan Chase μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Piper Jaffray σε market perform από outperform, καθώς θεωρεί ότι οι συνεργίες από την συγχώνευσή της με την Bank One είναι πλήρως αποτιμημένες σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Αρνητική η εικόνα της Google, που απώλεσε τα αρχικά της κέρδη, παρά το γεγονός ότι η Oppenheimer ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση buy, ενώ CIBC αναβάθμισε την τιμή-στόχο στα 540 δολ. από 400 δολ. πριν.

Στον αντίποδα, κέρδη αποκομίζει η Caterpillar, μετά τις εκτιμήσεις της CSFB ότι τα κέρδη της εταιρίας για το δ’ τρίμηνο θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις λόγω ισχυρών πωλήσεων στην Ευρώπη.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Apple Computer, με αφορμή την αναβάθμιση της σύστασης της Bear Stearns σε outperform από peer perform, η οποία προβλέπει ισχυρά έσοδα και ρυθμούς αύξησης των κερδών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.967 μονάδες με απώλειες 0,68%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,67%, στις 2.315 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,44%, στις 1.288 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06% στις 5.735,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,17% στις 5.542,13 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 4.890,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v