Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Υποχώρηση εμπορικού ελλείμματος το Νοέμβριο

Συρρίκνωση στα 64,2 δισ. δολ. εμφανίζει το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο, με την υποχώρηση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το αμερικανικό εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζεται αρνητικό κατά 64,2 δισ. δολ. έναντι των επιπέδων-ρεκόρ των 68,9 δισ. δολ. τον Οκτώβριο.

ΗΠΑ: Υποχώρηση εμπορικού ελλείμματος το Νοέμβριο
Συρρίκνωση στα 64,2 δισ. δολ. εμφανίζει το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο, με την υποχώρηση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω ενίσχυσης των εξαγωγών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Το αμερικανικό εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζεται αρνητικό κατά 64,2 δισ. δολ. έναντι των επιπέδων-ρεκόρ των 68,9 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, με τη βελτίωση να μεταφράζεται σε 5,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η βελτίωση της εμπορικής εικόνας της χώρας οφείλεται σε ενίσχυση των εισαγωγών κατά 1,8% στα 109,3 δισ. δολ. με ταυτόχρονη μείωση της αξίας των εισαγωγών κατά 1,1% στα 173,5 δισ. δολ.

Ωστόσο, παρά την συρρίκνωση του ελλείμματος, διεύρυνση εμφανίζει το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, στα 18,5 δισ. δολ. από 16,7 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, αύξημένες εμφανίζονται οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ενισχύθηκαν κατά 17.000 στις 309.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v