Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα μεικτά μακροοικονομικά δεδομένα, την υψηλότερη πετρελαϊκή τιμή αλλά και τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας από τις Lucent Technologies και Tyco International.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα μεικτά μακροοικονομικά δεδομένα, την υψηλότερη πετρελαϊκή τιμή αλλά και τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας από τις Lucent Technologies και Tyco International.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο δείκτης τιμών των παραγωγών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,9% το Δεκέμβριο, έναντι προσδοκιών για ηπιότερη ενίσχυση κατά 0,4%. Ωστόσο, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά μόλις 0,1% έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 0,2%.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκαν κατά μόλις 0,7% έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 0,9%.

Οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 6,3% στο έτος.

Μεταξύ των μετοχών που τίθενται στο επίκεντρο της συνεδρίασης, είναι αυτή της Lucent Technologies, η οποία υποχωρεί κατά 7% μετά την προειδοποίηση της εταιρίας για χαμηλότερα έσοδα το 2006, λόγω ισχνών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Υποχώρηση 8% καταγράφει ο τίτλος της Tyco International, μετά την ανακοίνωση διάσπασης της εταιρίας σε τρεις επιχειρηματικές μονάδες και την προειδοποίηση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Εν τω μεταξύ, όσο μαίνεται η μάχη προσφορών μεταξύ της Boston Scientific και της Johnson & Johnson για την εξαγορά της Guidant, τόσο ενισχύεται η τιμή της μετοχής της, αντανακλώντας τα επίπεδα των ανανεωμένων προσφορών. Στην παρούσα φάση, ενισχύεται κατά 0,5% μετά από ράλι πλέον του 15% εντός της εβδομάδας, στα 70 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.979,05 μονάδες με κέρδη 0,16%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,10%, στις 2.318,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09%, στις 1.287,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,65% στις 5.698,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,99% στις 4.842,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.488,08 μονάδες με απώλειες 0,96%.

Οι ευρωαγορές δέχτηκαν ”συντονισμένη επίθεση” από τους αναλυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε μια σειρά υποβαθμίσεων στις μετοχές μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, λόγω τρεχουσών αποτιμήσεων. Έτσι, έντονες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Vodafone (υποβάθμιση από Bear Sterns σε underperform), της Siemens (από Lehman Brothers), της Allianz (από Merrill Lynch) και της France Telecom (από UBS σε neutral).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v