Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στη Wall Street

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς το ενδιαφέρον για τεχνολογικές μετοχές ”στηρίζει” το Nasdaq, ωστόσο οι απογοητευτικές προβλέψεις της Wal-Mart αλλά και οι αλλαγές στις προβλέψεις αναλυτών για τις Boeing και Merck, πιέζουν τον Dow Jones. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς το ενδιαφέρον για τεχνολογικές μετοχές ”στηρίζει” το Nasdaq, ωστόσο οι απογοητευτικές προβλέψεις της Wal-Mart αλλά και οι αλλαγές στις προβλέψεις αναλυτών για τις Boeing και Merck, πιέζουν τον Dow Jones. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

”Μετά από ένα καλό ανοδικό ράλι οι επενδυτές απλώς παίρνουν πίσω κάποια χρήματα” σχολίασε ο Paul Nolte, διευθυντής επενδύσεων της Hinsdale Associates.

Ευχάριστες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των macro. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 291.000, έναντι 326.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, αναπάντεχα ισχυρή ενίσχυση εμφανίζει ο δείκτης ISM υπηρεσιών το Δεκέμβριο, διαμορφούμενος στο 59,8 έναντι 58,5 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν ηπιότερη ενίσχυση, στο 58,9.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος λιανικού εμπορίου καθώς ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις Δεκεμβρίου.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Wal-Mart η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει την κερδοφορία του δ’ τριμήνου να διαμορφωθεί κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεών της. Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων ιδίων καταστημάτων το Δεκέμβριο κατά 2,2%, ευθυγραμμιζόμενη με τις προσδοκίες της αγοράς.

Υποχωρεί ο τίτλος της Target Corp. παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 4,7% και επαναβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Boeing μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Bank of America σε neutral από buy.

Ανάλογη η εικόνα της Merck, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή σε underperform από in-line, επισημαίνοντας ότι οι προβλέψεις της διοίκησης της φαρμακοβιομηχανίας για την κερδοφορία πιθανόν να είναι υπερβολικά αισιόδοξες.

Στον αντίποδα, ενισχύεται ο τίτλος της Federated Department Stores που ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 3,4% το Δεκέμβριο και διατήρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη δ’ τριμήνου.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της General Motors μετά τα θετικά σχόλια αναλυτή της Bear Stearns που επισήμανε τις συγκριτικά καλύτερες πωλήσεις φορτηγών που εμφάνισε η εταιρία έναντι της αντίπαλης Ford, η οποία κινείται επίσης ανοδικά.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.874 μονάδες με απώλειες 0,05%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,57%, στις 2.276 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,03%, στις 1.273 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,41% στις 5.691,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,13% στις 5.516,53 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,07% στις 4.835,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v