Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμόγελα στη Wall Street

Η αισιοδοξία ότι ο κύκλος αυξήσεων των επιτοκίων φθάνει στο τέλος του, τα θετικά macro, αλλά και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Google, ώθησαν υψηλότερα τη Wall Street, ωστόσο δεν έλειψαν και κάποιες πιέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές. Κέρδη στην Ευρώπη, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2001 ο DAX.

Η αισιοδοξία ότι ο κύκλος αυξήσεων των επιτοκίων φθάνει στο τέλος του, τα θετικά macro, αλλά και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Google, ώθησαν υψηλότερα τη Wall Street, ωστόσο δεν έλειψαν και κάποιες πιέσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές. Κέρδη στην Ευρώπη, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2001 ο DAX.

Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές, η αγορά ”δικαιούται να πάρει μία ανάσα” μετά το ανοδικό ράλι της Τρίτης, ενώ είναι πιθανό να συνεχίσει να κινείται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι να προκύψουν νέες ”μεγάλες” ειδήσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας.

Όσον αφορά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, ενισχυμένες κατά 2,5% εμφανίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν ισχυρή αύξηση με τις προβλέψεις τους να διαμορφώνονται στο 2,4% έναντι 2,2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου, που διαμορφώθηκαν πάνω από τα επίπεδα των 63 δολαρίων, αντιστρέφοντας την πτωτική εικόνα που εμφάνισαν μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η Google μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε outperform από peer perform, από την Bear Sterns με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής-στόχου για το 2006 σε 550 δολάρια από 360 δολάρια.

Την Τρίτη, η Piper Jaffrey αναβάθμισε την τιμή-στόχο της εταιρίας στα 600 από 350 δολάρια, για το 2006.

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εφημερίδες Los Angeles Times και New York Post κάνουν λόγο για αποκάλυψη υπολογιστή με τιμή 200 δολαρίων από την Google εντός της εβδομάδας, ο οποίος δεν θα χρησιμοποιεί τα λειτουργικά συστήματα Windows της Microsoft και θα πωλείται μέσω των Wal-Mart.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Hewlett-Packard, καθώς η εταιρία παρουσίασε μία νέα τηλεόραση με ασύρματη σύνδεση, αλλά και επτά νέες κάμερες όπως και μία νέα σειρά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σε επίπεδο κλάδων, ανοδικά κινήθηκαν τηλεπικοινωνίες, αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες ημιαγωγών και πληροφορικής.

Υπό πίεση βρέθηκαν οι τίτλοι των Home Depot και Lowe’s, μετά τα αρνητικά σχόλια αναλυτών, ενώ πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Citigroup για την οποία η Banc of America υποβάθμισε τη σύστασή της από buy σε neutral.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,85%, στα 10,99 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής σημείωσε άνοδο 2,62%, στα 9 δολάρια. Κέρδη 3,36% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,44 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.880,15 μονάδες με κέρδη 0,30%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,88%, στις 2.263,46 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,37%, στις 1.273,46 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 5.714,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 1,15% στις 5.523,62 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.838,52 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v