Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Η μετοχή της Google στο επίκεντρο

Χαλαρό το ξεκίνημα στη Wall Street μετά το χθεσινό ράλι, με το ενδιαφέρον της αγοράς να μονοπωλείται από τον τίτλο της Google. Οι αναλυτές δίνουν τιμές-στόχους στα 550 και στα 600 δολάρια, έναντι τρέχουσας τιμής στα 439 δολάρια για τη μηχανή αναζήτησης τη στιγμή που εντείνεται η φημολογία για λανσάρισμα υπολογιστή με τιμή 200 δολαρίων μέσω των Wal-Mart.

Μεικτές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας στο φυσικό αέριο να ”ρίχνει” το πετρέλαιο σε χαμηλότερα επίπεδα τη στιγμή που στην αγορά κυριαρχούν οι αλλαγές στις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν πενταετές συμβόλαιο για την παροχή φυσικού αερίου. Με τη συμφωνία εκτονώνεται μια κρίση που προκάλεσε έντονες ανησυχίες για την παροχή του καυσίμου σε όλη την Ευρώπη και νέες αναταράξεις στις ενεργειακές αγορές. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στα 62,3 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και υποχωρεί και έναντι του γεν, καθώς η δημοσίευση των πρακτικών της Federal Reserve υπέδειξε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στη λήξη του κύκλου αύξησης των επιτοκίων. Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,2045 δολάρια έναντι του ευρώ και στα 115,98 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Στο μέτωπο των αναλυτών, άνοδο κατά σχεδόν 1% εμφανίζει η τιμή της μετοχής της Google μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε outperform από peer perform, από την Bear Sterns με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής-στόχου για το 2006 σε 550 δολάρια από 360 δολάρια.

Μόλις εχθές, η Piper Jaffrey αναβάθμισε την τιμή-στόχο της εταιρίας στα 600 από 350 δολάρια, για το 2006.

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εφημερίδες Los Angeles Times και New York Post κάνουν λόγο για αποκάλυψη υπολογιστή με τιμή 200 δολαρίων από την Google εντός της εβδομάδας, ο οποίος δεν θα χρησιμοποιεί τα λειτουργικά συστήματα Windows της Microsoft και θα πωλείται μέσω των Wal-Mart.

Ανοδική κίνηση εμφανίζει και η μετοχή της ExxonMobil μετά την αλλαγή σύστασης από την Banc of America σε buy από neutral.

Πιέσεις, της τάξεως του 3,1%, δέχεται η μετοχή της Home Depot μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs σε in line από outperform.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.844,05 μονάδες με απώλειες 0,03%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,22%, στις 2.248,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,03%, στις 1.268,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,50% στις 5.708,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,97% στις 4.823,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.506,08 μονάδες με κέρδη 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v