Ανακάμπτει η Wall μετά τα πρακτικά της FOMC (upd)

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed στις 13/12/2005 κατά την οποία τα μέλη της FOMC εκτίμησαν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων που θα χρειαστούν δεν θα είναι πολλές.

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed στις 13/12/2005 κατά την οποία τα μέλη της FOMC εκτίμησαν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων που θα χρειαστούν δεν θα είναι πολλές.

Ειδικότερα, αναφερόμενα στην περαιτέρω πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed, τα περισσότερα μέλη της FOMC εξέφρασαν την άποψη ότι ”ο αριθμός των πρόσθετων βημάτων σύσφιγξης που θα απαιτηθούν πιθανότατα δεν θα είναι μεγάλος”.

Αυτή την ώρα η αγορά διευρύνει τα κέρδη της, τα οποία νωρίτερα περιεκόπησαν από τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία, τις απογοητευτικές πωλήσεις Δεκεμβρίου της Wal-Mart, αλλά και την υποβάθμιση των προβλέψεων αναλυτών για την General Motors.

Ειδικότερα, οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% το Νοέμβριο, στη μικρότερη ενίσχυση από τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 1%.

Παράλληλα, στο 54,2 διαμορφώθηκε ο δείκτης μεταποίησης ISM το Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για διαμόρφωση σε 57,6 από 58,1 το Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για την ενεργειακή προσφορά της Ρωσίας, που είναι από τους ισχυρότερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, εξαιτίας της κρίσης με τη γειτονική της Ουκρανία, οδηγούν υψηλότερα τις τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

Η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη διαμορφώνεται πάνω από τα 63 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,78%, ενώ στα 58,16 δολ. με κέρδη 0,98% κυμαίνεται το Brent στο Λονδίνο.



Πτωτικά κινείται η μετοχή της Wal-Mart, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων Δεκεμβρίου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο κατώτατο όριο των προβλέψεων του αμερικανικού κολοσσού.

Απώλειες καταγράφει ο τίτλος της General Motors μετά την υποβάθμιση της τιμής - στόχου από την Bank of America στα 13 δολ. από τα 16 δολάρια πριν.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της της Johnson & Johnson μετά την αναβάθμιση της σύστασης της JP Morgan σε overweight από neutral.

Κέρδη αποκομίζουν τίτλοι πετρελαϊκών εταιριών, που ευνοούνται από την ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού”.

Ενισχύεται η μετοχή της Google, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Piper Jaffay και την νέα τιμή στόχο στα 600 δολάρια από 445 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.764 μονάδες, με κέρδη 0,43%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,80%, στις 2.223 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,79%, στις 1.258 μονάδες.

Με κέρδη ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο κατά 1,12% στις 5.681,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 5.460,68 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,46% στις 4.776,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v