Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άνοδο υποδέχεται το νέο έτος η Wall Street

Ισχυρό ποδαρικό στο νέο έτος δείχνει να κάνει η Wall Street, με τις εκτιμήσεις αναφορικά με τον κύκλο σύσφιξης των επιτοκίων να επανέρχονται στο προσκήνιο, εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Ισχυρά κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, που διαμορφώνονται σε υψηλά πενταετίας.

Ισχυρό ποδαρικό στο νέο έτος δείχνει να κάνει η Wall Street, με τις εκτιμήσεις αναφορικά με τον κύκλο σύσφιξης των επιτοκίων να επανέρχονται στο προσκήνιο, εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Η ανοδική κίνηση δείχνει να αντιστρέφει το κλίμα στη Wall Street, η οποία δεν ικανοποίησε τους επενδυτές το 2005, με το δείκτη Dow Jones να κλείνει το 2005 με ζημιές 0,6% και τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται μόλις κατά 3%, έναντι ισχυρών αποδόσεων στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των αναδυόμενων αγορών.

Οι αγορές θα περιμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα, για να διαπιστώσουν εάν, εκτός από την απόσυρση της φράσης ”φιλόξενη νομισματική πολιτική” υπάρχουν και άλλα στοιχεία για το ενδεχόμενο διακοπής στον κύκλο αυξήσεων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Επίσης, αναμένεται η ανακοίνωση του μεταποιητικού δείκτη ISM για το Δεκέμβριο, καθώς και οι κατασκευαστικές δαπάνες Νοεμβρίου.

Στις εταιρίες που αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η Google, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 2% στα 422,3 δολάρια μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Piper Jaffay και την νέα τιμή στόχο στα 600 δολάρια από 445 δολάρια.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Wal-Mart, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων Δεκεμβρίου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο κατώτατο όριο των προβλέψεων του αμερικανικού κολοσσού.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στον τίτλο της Johnson & Johnson μετά την αναβάθμιση της σύστασης της JP Morgan σε overweight από neutral. Η ίδια εταιρία αναβάθμισε και τη σύσταση για την Βaxter International σε overweight από neutral.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.760,05 μονάδες με κέρδη 0,40%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,54%, στις 2.217,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,40%, στις 1.253,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 1,04% στις 5.677,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,98% στις 4.801,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.493,08 μονάδες με κέρδη 0,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v