Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ζημιάρης” ο Dow Jones στο έτος;

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να οδηγήσει τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε αρνητική ετήσια απόδοση για πρώτη φορά από το 2002.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, σε μια εξέλιξη που ενδέχεται να οδηγήσει τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε αρνητική ετήσια απόδοση για πρώτη φορά από το 2002.

Με εξαιρετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών, η εικόνα της συνεδρίασης παραμένει αβέβαιη, αλλά η νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα -με τις αποδόσεις των τίτλων μακροπρόθεσμης ωρίμανσης να υποχωρούν κάτω από τις αποδόσεις των αντίστοιχων βραχυπρόθεσμων ομολόγων- αναμένεται να προβληματίσει τους επενδυτές.

Αυτή τη στιγμή η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,36% τη στιγμή που η απόδοση του αντίστοιχου τίτλου με ωρίμανση 2ετίας να διαμορφώνεται στο 4,37%. Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων παρατηρήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη και αυτό το φαινόμενο συνήθως προηγείται των οικονομικών υφέσεων.

Στις ελάχιστες εταιρικές ειδήσεις κυριαρχεί η μήνυση εναντίον της Google από νεοϋορκέζικη εταιρία για αυθαίρετη χρήση πατέντων στην τεχνολογία Voice over IP. Η Rates Technology ζητά αποζημίωση 5 δισ. δολ. σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της New York Post.

Εν τω μεταξύ, η Citigroup φέρεται να ηγείται κοινοπραξίας που προσφέρει 3 δισ. δολ. για μερίδιο στην κινεζική τράπεζα Guangdong.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.745,05 μονάδες με απώλειες 0,37%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,47%, στις 2.207,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,36%, στις 1.249,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με απώλειες εν μέσω αποκομιδής κερδών ολοκλήρωσαν το έτος οι αγορές σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, με το δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,35% στις 5.618,80 μονάδες και το δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.408,26 μονάδες με απώλειες 0,92%.

Ο δείκτης CAC 40 του Χρηματιστηρίου του Παρισιού σημειώνει απώλειες 1,18% στις 4.716,45 μονάδες.

Στο έτος, η απόδοση του Dax διαμορφώνεται σε 27% ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου απέδωσε 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v