Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street (update)

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται πλέον οι δείκτες της Wall Street παρά την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και τις προσδοκίες των επενδυτών για ένα, έστω και αργοπορημένο, ”ράλι του Άη Βασίλη”. Κέρδη στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται πλέον οι δείκτες της Wall Street παρά την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και τις προσδοκίες των επενδυτών για ένα, έστω και αργοπορημένο, ”ράλι του Άη Βασίλη”. Κέρδη στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η ιστορία δείχνει ότι η αμερικανική αγορά ενισχύεται παραδοσιακά την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, σε μια τάση που οι επενδυτές συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν ”ράλι του Άη Βασίλη”.

Επίσης, οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις της εβδομάδας αναμένονται ισχυρές και δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις κερδοφορίας εντός της εβδομάδας. ”Νομίζω ότι ο Dow μπορεί να φτάσει τις 11.000 μονάδες και ο S&P 500 τις 1.300 μονάδες”, προβλέπει ο Al Goldman, αναλυτής της A.G. Edwards, άποψη με την οποία συντάσσεται η πλειοψηφία των αναλυτών.

”Η αγορά εμφανίζει τα τυπικά χαρακτηριστικά της λήξης του έτους, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και χαμηλή μεταβλητότητα”,τονίζει ο Barry Hyman, της Ehrenkrantz King Nussbaum.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται ο ”μαύρος χρυσός” εν μέσω προβλέψεων για ηπιότερες του φυσιολογικού, καιρικές συνθήκες στη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη. Το πετρέλαιο τιμάται στα 57,90 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Στα εταιρικά νέα, έντονα ανοδική κίνηση καταγράφει η μετοχή της Bristol-Myers Squibb, μετά την άδεια που έλαβε η εταιρία από τις αρχές για το φάρμακο Orencia για την αρθρίτιδα.

Ανοδική τροχιά σημειώνει ο τίτλος της Wal - Mart, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο με προβλέψεις ότι οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων θα ενισχυθούν κατά 2-4% το Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.796 μονάδες με απώλειες 0,8%%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,9%%, στις 2.229 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,83%, στις 1.258 μονάδες.

Στο μεταξύ κέρδη 0,24% σημείωσε ο Cac, στις 4.769 μονάδες, ενώ άνοδο 0,48% κατέγραψε ο Dax, στις 5.444 μονάδες. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω εορταστικής αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v