Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στη Wall

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και στα στοιχεία από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, μία ”ανάσα” από τις 5.400 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και στα στοιχεία από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, μία ”ανάσα” από τις 5.400 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, ενίσχυση κατά 0,3% καταγράφεται σε προσωπικές δαπάνες και εισοδήματα το Νοέμβριο, με τα μεγέθη να ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες της αγοράς. Τον αμέσως προηγούμενο μήνα, τα εισοδήματα είχαν ενισχυθεί κατά 0,4% και οι δαπάνες κατά 0,2%.

Παράλληλα, μειωμένες εμφανίζονται και οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις που συμπληρώθηκαν διαμορφώνονται σε 318.000 έναντι 329.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ηπιότερη υποχώρηση, στις 325.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, ο ”δείκτης των δεικτών” ενισχύθηκε κατά 0,5% το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,4%, σημειώνοντας επιβράδυνση έναντι της ενίσχυσης κατά 0,9% τον Οκτώβριο.

Κινητικότητα επικρατεί στο ενεργειακό μέτωπο με το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη να υποχωρεί κατά 0,70% στα 58,15 δολάρια, ενώ νωρίτερα ενισχύονταν κοντά στα 59 δολάρια λόγω των μικτών στοιχείων για τα αποθέματα και της μείωσης της παραγωγής στη Νιγηρία.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Caterpillar μετά τα θετικά σχόλια της Credit Suisse First Boston, η οποία τη χαρακτήρισε ως την top επιλογή της για το 2006, μετά των μεγάλων εταιριών κατασκευής μηχανημάτων.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της AIG, που αποτελεί την πρώτη επιλογή της Merrill Lynch από τις ασφαλιστικές εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Research In Motion, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών και της Micron Technology η οποία ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 60% στα κέρδη τριμήνου.

Πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Placer Dome και Barrick Gold, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας εξαγοράς της πρώτης από τη δεύτερη, έναντι τιμήματος 10,4 δισ. δολαρίων, που θα οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, παραγωγού χρυσού.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.873 μονάδες με κέρδη 0,37%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,36%, στις 2.240 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,31%, στις 1.266 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 5.597,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,02% στις 5.398,28 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε οριακά κατά 0,01% και διαμορφώθηκε στις 4.751,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v