Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εξαγορές τονώνουν τη Wall Street

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία λαμβάνει στήριξη από την κινητικότητα στις εξαγορές και τα κέρδη στις διεθνείς αγορές, με την αρνητική αναθεώρηση του ΑΕΠ να μην δείχνει να επηρεάζει το κλίμα. Κέρδη και για τις ευρωαγορές που ”φλερτάρουν” με υψηλά πενταετίας.

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία λαμβάνει στήριξη από την κινητικότητα στις εξαγορές και τα κέρδη στις διεθνείς αγορές, με την αρνητική αναθεώρηση του ΑΕΠ να μην δείχνει να επηρεάζει το κλίμα.

Πάντως, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, ο όγκος συναλλαγών αναμένεται και πάλι χαμηλός, τόσο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ”παραλύσει” τη Νέα Υόρκη, όσο και λόγω Χριστουγέννων.

Εν τω μεταξύ, οριακά χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις είναι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική του μέτρηση, με την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ να ”τρέχει” με ρυθμό 4,1% στο εν λόγω διάστημα.

Η προσωπική κατανάλωση αναθεωρήθηκε θετικά, στο 1,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ενίσχυση κατά 1,2% σε ετήσια βάση.

Στα εταιρικά νέα, η Allergan συμφώνησε να καταβάλλει τίμημα πλέον των 3 δισ. δολ. για την Inamed, ξεπερνώντας την προσφορά της Medicis Pharmaceuticals.

Η Seagate Technology προσφέρει 1,9 δισ. δολ. σε μετοχές για την Maxtor Corp., μια ανταγωνιστική εταιρία στους σκληρούς δίσκους υπολογιστών. H προσφορά περιλαμβάνει premium 60% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τρίτης.

Η International Business Machines ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Micromuse έναντι 865 εκατ. δολ. ή 10 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή της Micromuse εκτινάσσεται κατά 37% υψηλότερα, ευθυγραμμιζόμενη με την υψηλότερη προσφορά.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της General Motors μετά την διάθεση 12 εκατ. μετοχών από τον επενδυτή Kirk Kerkorian, που μειώνει τη συμμετοχή του στην αυτοκινητοβιομηχανία σε 7,8% από 9,9%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.833,05 μονάδες με κέρδη 0,26%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,26%, στις 2.228,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27%, στις 1.263,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,56% στις 5.578,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,59% στις 4.731,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.380,08 μονάδες με κέρδη 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v