Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί ο Nasdaq, ”κρατά” ο Dow Jones (update)

Με μικτά πρόσημα κινούνται πλέον οι δείκτες της Wall Street, αφού η λήξη των παράγωγων συμβολαίων δημιουργεί πιέσεις στο Nasdaq, ενώ σε θετικό έδαφος κράτα ο Dow Jones. Κέρδη κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα κινούνται πλέον οι δείκτες της Wall Street, αφού η λήξη των παραγώγων συμβολαίων δημιουργεί πιέσεις στο Nasdaq, ενώ σε θετικό έδαφος κράτα ο Dow Jones. Κέρδη κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα χαμηλότερα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι πετρελαϊκές τιμές, κυρίως λόγω των υψηλότερων για την εποχή καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις ανατολικές ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η μετοχή της General Motors, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣ, ο οποίος προέβλεψε άνοδο των εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Aνοδικά κινείται η μετοχή της Oracle που ανακοίνωσε κέρδη ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς, αν και τα έσοδά της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος κινείται η Albertsons ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα εξαγοραστεί από private equity και την Kimco Realty προς 9,6 δισ. δολάρια.

Κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Southern Union που προτίθεται να εξαγοράσει την ενεργειακή Richardson Energy προς 1,6 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1,19 δολαρίων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.531 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,66%, ενώ ο Cac ενισχύθηκε 0,67% στις 4.704 μονάδες. Ο Dax κατέγραψε κέρδη 1,09%, στις 5.353 μονάδες.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,20% στις 10.904 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,14% στις 2.257 μονάδες. Κέρδη 0,04% για τον S&P, που κινείται στις 1.271 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v