Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street (update)

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα μακροοικονομικά νέα της ημέρας αλλά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed. Κέρδη στο Λονδίνο, πτώση σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα μακροοικονομικά νέα της ημέρας αλλά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed. Κέρδη στο Λονδίνο, πτώση σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Ειδικότερα, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα καταγράφει νέα διεύρυνση σε επίπεδα ρεκόρ τον Οκτώβριο, στα 68,9 δισ. δολ. σημειώνοντας αύξηση κατά 4,4% σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου μήνα. Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν συρρίκνωση του μεγέθους στα 62,9 δισ. δολ.

Ωστόσο, οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων υποχώρησαν κατά 1,7% το Νοέμβριο, έναντι προσδοκιών για υποχώρηση κατά 0,7%, λόγω της έντονης υποχώρησης της τιμής του εισαγόμενου πετρελαίου στο εξεταζόμενο διάστημα. H είδηση αυτή αντιστάθμισε κάπως το αρνητικό κλίμα μετά τη δημοσιοποίηση του ελλείμματος.

Εν τω μεταξύ, η απομάκρυνση της φράσης ”φιλόξενη νομισματική πολιτική” από τη συνοδευτική φρασεολογία της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve στο 4,25%, οδήγησε την αμερικανική αγορά σε υψηλότερα επίπεδα εχθές, καθώς οι επενδυτές ”είδαν” επικείμενη λήξη του κύκλου σύσφιξης.

Στο ενεργειακό μέτωπο, το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη εμφανίζει μικρή υποχώρηση μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου κατά 892.000 βαρέλια αλλά πτώση των αποθεμάτων διυλισμένων καυσίμων (κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ) κατά 88.000 βαρέλια.

Πιέσεις, που διαχέονται στον τεχνολογικό κλάδο, δέχεται ο τίτλος της Apple μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Bear Stearns σε peer perform από outperform. Παράλληλα, η Banc of America Securities υποβάθμισε τη σύστασή της σε neutral από buy.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Boeing, η οποία κέρδισε παραγγελία 10 δισ. δολαρίων από την Qantas Airways για την παράδοση 65 τζετ Boeing 787 Dreamliner, με δικαίωμα εξαγοράς 50 επιπλέον αεροσκαφών, καταφέρνοντας πλήγμα στην ανταγωνιστική Airbus

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Honeywell η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει για το 2006 κέρδη ανά μετοχή στα 2,35 – 2,50 δολάρια, ενώ για φέτος τα κέρδη εκτιμώνται στα 1,93 – 1,95 δολάρια ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.917 μονάδες με κέρδη 0,87%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,24%, στις 2.270 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,65%, στις 1.275 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 5.521,10 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,44% στις 5.286,76 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση κατά 0,40% στις 4.674,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v