Ισχυρή κερδοφορία για τις τράπεζες της Wall Street

Τρεις από τις κορυφαίες τράπεζες της Wall Street θα ”ανοίξουν το χορό” για εντυπωσιακά αποτελέσματα έτους μετά από έντονη δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε μετοχές, προϊόντα σταθερού εισοδήματος και συγχωνεύσεις.

του David Wells στη Νέα Υόρκη

Τρεις από τις κορυφαίες τράπεζες της Wall Street θα ”ανοίξουν το χορό” για εντυπωσιακά αποτελέσματα έτους μετά από έντονη δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε μετοχές, προϊόντα σταθερού εισοδήματος και συγχωνεύσεις.

Οι τράπεζες θα ανακοινώσουν επίσης στους εργαζόμενους το ύψος των bonus έτους, που ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι υψηλότερα από πέρυσι.

Οι αναλυτές έχουν αναβαθμίσει τις προβλέψεις κερδοφορίας για τις τράπεζες της Wall Street, λόγω της έντονης ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες και στο τέταρτο τρίμηνο, μετά από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο τρίτο τρίμηνο, κατά το οποίο η Lehman Brothers και η Goldman Sachs ανακοίνωσαν αποτελέσματα-ρεκόρ.

Οι ανακοινώσεις τετάρτου οικονομικού τριμήνου και έτους από τη Lehman την Τρίτη και από τις Goldman και Bear Sterns την Πέμπτη θα παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές, καθώς αναμένεται να δώσουν σημάδια για την απόδοση ανταγωνιστικών τραπεζών όπως η Merrill Lynch, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα σε ημερολογιακή και όχι δημοσιονομική βάση.

Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένεται να αναρωτηθούν εάν τα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία διακατέχονται από εκτίναξη της ζήτησης για προϊόντα σταθερού εισοδήματος εδώ και πολλά χρόνια, μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την κερδοφορία τους και εντός του 2006.

Ο Chris Meyer, αναλυτής της Morgan Stanley, επισημαίνει σε έκθεσή του ότι ο Νοέμβριος ήταν ένας ιδιαίτερα ευνοϊκός μήνας για τη Wall Street, ιδίως για τις μετοχές. Όπως αναφέρει, οι συναλλαγές μετοχών, παραγώγων, προϊόντων σταθερού εισοδήματος και οι όγκοι των αναδοχών ήταν ισχυρότερα σε ετήσια βάση.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v