Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οριακή κάμψη με το βλέμμα στα παράγωγα

Οριακές απώλειες κατέγραψε η Wall Street, παρά τα θετικά νέα που ανακοινώθηκαν από το μέτωπο της μακροοικονομίας, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επικείμενη λήξη των παραγώγων την Παρασκευή. Κέρδη στη Φρανκφούρτη, πτώση σε Λονδίνο και Παρίσι.

Οριακές απώλειες κατέγραψε η Wall Street, παρά τα θετικά νέα που ανακοινώθηκαν από το μέτωπο της μακροοικονομίας, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επικείμενη λήξη των παραγώγων την Παρασκευή. Κέρδη στη Φρανκφούρτη, πτώση σε Λονδίνο και Παρίσι.

Παράλληλα, από την αγορά δεν λείπει και η ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων, ενώ της προσοχής των επενδυτών δεν διέφυγε και η ενίσχυση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, την υψηλότερη μηνιαία υποχώρηση από το 1949 σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή το Νοέμβριο υποχωρώντας κατά 0,6%, έναντι του προηγούμενου μήνα.

Αντίθετα, αύξηση κατά 1.000 σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας το Δεκέμβριο, διαμορφούμενες στις 329.000, ενώ ενίσχυση 0,7% κατέγραψε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση 0,4%. Εξάλλου, βελτίωση στο 12,6 εμφάνισε το Δεκέμβριο και ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed έναντι του 11,5 το Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, στο ύψος ρεκόρ των 106,8 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι εισροές κεφαλαίων τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, οδηγούμενες υψηλότερα από τις τοποθετήσεις ιδιωτών επενδυτών σε αξιόγραφα.

Πτωτικά κινήθηκαν μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών όπως η Citigroup καθώς τα υψηλότερα κόστη δανεισμού μειώνουν τόσο την ελκυστικότητα ομολόγων που κατέχουν τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές όσο και τη ζήτηση για υποθήκες και δάνεια.

Υποχώρηση εμφάνισε ο τίτλος της Goldman Sachs, τα αποτελέσματα της οποίας διαμορφώθηκαν κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Αντίθετα, κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Bear Stearns η οποία εμφάνισε κέρδη 407 εκατ. δολαρίων ή 2,90 δολ. ανά μετοχή έναντι 2,61 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Altria, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Illinois απεφάνθη ότι η εταιρία έχει δικαίωμα να παράγει light τσιγάρα.

Θετική η εικόνα της Merck με αφορμή τις νέες κινήσεις αναδιάρθρωσης που αναμένεται να αποφέρουν στην εταιρία 1 δισ. δολάρια.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 10,85 δολάρια, ενισχυμένο κατά 0,56%, ενώ άνοδο κατά 0,35% κατέγραψε το ADR της Εθνικής, στα 8,6 δολάρια. Κέρδη 1,31% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29,38 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,02% στις 10.881,67 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση 0,09% στις 2.260,63 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,14% στις 1.270,94 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση κατά 0,47% στις 5.495,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε μικρά κέρδη 0,17% στις 5.295,82 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε οριακά κατά 0,04% στις 4.673,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v