Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις εισροές κεφαλαίων τον Οκτώβριο

Στο ύψος ρεκόρ των 106,8 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι εισροές κεφαλαίων τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, οδηγούμενες υψηλότερα από τις τοποθετήσεις ιδιωτών επενδυτών σε αξιόγραφα. Οι καθαρές αγορές αμερικανικών χρεογράφων άγγιξαν τα 110,8 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις εισροές κεφαλαίων τον Οκτώβριο
Στο ύψος ρεκόρ των 106,8 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι εισροές κεφαλαίων τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, οδηγούμενες υψηλότερα από τις τοποθετήσεις ιδιωτών επενδυτών σε αξιόγραφα, μεταδίδει το AFX.

Ειδικότερα οι καθαρές αγορές αμερικανικών χρεογράφων άγγιξαν τα 110,8 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 13 δισ. εξαγοράστηκαν από θεσμικούς επενδυτές. Οι εκροές από αγορές Αμερικανών σε ξένα ομόλογα ανήλθαν στα 3,5 δισ. δολάρια.

Οι ξένες κεντρικές τράπεζες αγόρασαν αμερικανικά αξιόγραφα συνολικής αξίας 11,1 δισ. δολαρίων. Αγορές πραγματοποιήθηκαν σε όλο το φάρμα των αμερικανικών χρεογράφων, αφού τόσο οι ιδιώτες όσο και οι θεσμικοί επενδυτές τοποθετήθηκαν σε μετοχές, εταιρικά και κυβερνητικά ομόλογα.

Η Μεγάλη Βρετανία η Ταιλάνδη, η Ιρλανδία και το Ισραήλ αποτέλεσαν μερικά από τα κράτη που ενίσχυσαν τις τοποθετήσεις τους σε αμερικανικά ομόλογα. Αντίθετα τόσο η Κίνα όσο και η Ιαπωνία δεν ακολούθησαν τη γενικότερη τάση. Η Κίνα κατείχε τον Οκτώβριο αμερικανικά αξιόγραφα ύψους 247,6 δισ. δολ. έναντι 252,2 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο.

Η Ιαπωνία κατείχε αμερικανικά αξιόγραφα 681,6 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, από 687,3 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v