Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Βullish για μετοχές μακροπρόθεσμα

Αισιόδοξη (bullish) εμφανίζεται η Citigroup για τους μετοχικούς τίτλους μακροπρόθεσμα τόσο για τη Wall Street και την Ιαπωνία, όσο και για τις ευρωαγορές (πλην Αγγλίας) όπως επισημαίνει στο Investment Outlook για το 2006 (The VIEW). Για το ευρώ προβλέπει βραχυχρόνια ισοτιμία στα επίπεδα των 1,16 και 1,22 δολαρίων.

Citigroup: Βullish για μετοχές μακροπρόθεσμα
Αισιόδοξη (bullish) εμφανίζεται η Citigroup για τους μετοχικούς τίτλους μακροπρόθεσμα τόσο για τη Wall Street και την Ιαπωνία, όσο και για τις ευρωαγορές (πλην Αγγλίας), όπως επισημαίνει στο Investment Outlook για το 2006 (The VIEW).

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ελκυστικό το εκτιμώμενο P/E των εταιριών του S&P 500 και προβλέπει ότι η FED θα διατηρήσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων καθώς εκτιμάται πως θα ανέλθουν στο 4,75% έως τα μέσα του 2006.

Αναφορικά με την Ευρώπη, τονίζει τις θετικές προοπτικές κερδοφορίας των εταιριών, εκτιμά διατήρηση της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, στο 3,0% έως τα τέλη του 2006 και τονίζει ότι η αναμενόμενη αύξηση των εξαγορών και συγχωνεύσεων θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές δαπανών από τις επιχειρήσεις.

Για το ευρώ προβλέπει βραχυχρόνια ισοτιμία στα επίπεδα των 1,16 και 1,22 δολαρίων, ενώ υπογραμμίζει τη δυναμική του κοινού νομίσματος. Ωστόσο μακροχρόνια εκτιμά πως στα τέλη του 2006 η σχέση ανταλλαγής ευρώ - δολαρίου θα ανέλθει στα 1,3 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v