Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές διακυμάνσεις στη Wall Street

Με μικρές διακυμάνσεις εξακολουθεί να κινείται η Wall Street με τα θετικά μακροοικονομικά νέα, τα κέρδη της Morgan Stanley αλλά και τις εξελίξεις στην GM να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Με μικρές διακυμάνσεις εξακολουθεί να κινείται η Wall Street με τα θετικά μακροοικονομικά νέα, τα κέρδη της Morgan Stanley αλλά και τις εξελίξεις στην GM να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,7% το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για υποχώρηση κατά 0,3%. Η υποχώρηση του δείκτη οφείλεται κατά πολύ στην μείωση της πετρελαϊκής τιμής κατά το εν λόγω διάστημα, κατά 4%. Στο έτος, ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 4,4%.

Παράλληλα, αύξηση κατά 5,3% εμφάνισαν οι νέες κατοικίες που κατασκευάστηκαν το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, διαμορφούμενες στα 2.123.000 έναντι 2.014.000 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρή ενίσχυση στα 2.020.000. Σύμφωνα με τους αναλυτές η είδηση αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στην πετρελαϊκή αγορά με την τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη να διαμορφώνεται στα 58,35 δολάρια ανά βαρέλι ενισχυμένη κατά 0,52% με αφορμή τη φημολογία ότι τα στρατηγικά αποθέματα, τα στοιχεία για τα οποία ανακοινώνονται την Τετάρτη, σημείωσαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρηση.

Ώθηση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο παράσχει η ανακοίνωση κερδοφορίας της Morgan Stanley. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 1,79 δισ. δολ. με έσοδα 6,96 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της Tyco International, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της μονάδας της Apollo Advisers έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της General Motors μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι αντίπαλες Toyota και Honda Motor θα περιορίσουν το μερίδιο αγοράς που κατέχει ο αμερικανικός κολοσσός. Η μετοχή της GM ”βυθίστηκε” στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1982.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.825 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,10%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,08%, στις 2.224 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,01%, στις 1.260 μονάδες.

Ελαφρώς ενισχυμένες ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 5.547,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,12% στις 5.356,60 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.703,48 μονάδες αποκομίζοντας μικρά κέρδη 0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v