Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά νέα συντηρούν το θετικό κλίμα στη Wall

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές δείχνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στα νέα από το μέτωπο των εξαγορών και των εταιρικών αποτελεσμάτων και λιγότερο στην αρνητική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΠΕ. Κέρδη στην Ευρώπη, νέο υψηλό 4,5 ετών κατέγραψε ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές δείχνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στα νέα από το μέτωπο των εξαγορών και των εταιρικών αποτελεσμάτων και λιγότερο στην αρνητική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΠΕ. Κέρδη στην Ευρώπη, νέο υψηλό 4,5 ετών κατέγραψε ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Στα μακροοικονομικά νέα, οριακά χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις είναι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική του μέτρηση, με την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ να ”τρέχει” με ρυθμό 4,1% στο εν λόγω διάστημα.

Η προσωπική κατανάλωση αναθεωρήθηκε θετικά, στο 1,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ενίσχυση κατά 1,2% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, έντονη μεταβλητότητα εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των στρατηγικών αποθεμάτων διυλισμένων καυσίμων (που συμπεριλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης) την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια και της βενζίνης κατά 301.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αργού πετρελαίου εμφανίστηκαν ενισχυμένα κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη αποκομίζει η μετοχή της FedEx, μετά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρίας για το σύνολο του έτους. Τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται πλέον στα 5,45-5,70 δολάρια, αυξημένα κατά 20 σεντς έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης. Παράλληλα, η FedEx ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 1,53 δολάρια για το β’ τρίμηνο που έληξε στις 30/11.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της International Business Machines η οποία ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Micromuse έναντι 865 εκατ. δολ. ή 10 δολάρια ανά μετοχή.

Ενισχύεται η μετοχή της Allergan μετά την είδηση ότι συμφώνησε να καταβάλλει τίμημα πλέον των 3 δισ. δολ. για την Inamed, ξεπερνώντας την προσφορά της Medicis Pharmaceuticals.

Ανάλογη η εικόνα της Seagate Technology που προσφέρει 1,9 δισ. δολ. σε μετοχές για την Maxtor Corp., μια ανταγωνιστική εταιρία στους σκληρούς δίσκους υπολογιστών. H προσφορά περιλαμβάνει premium 60% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τρίτης.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της General Motors μετά την διάθεση 12 εκατ. μετοχών από τον επενδυτή Kirk Kerkorian, που μειώνει τη συμμετοχή του στην αυτοκινητοβιομηχανία σε 7,8% από 9,9%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.856 μονάδες με κέρδη 0,47%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,44%, στις 2.232 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,36%, στις 1.264 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 5.587,40 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε νέο υψηλό 4,5 ετών στις 5.590,2 μονάδες. Ο Dax στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,76% στις 5.397,23 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 1,04% στις 4.752,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v