Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% σε προσωπικές δαπάνες, εισοδήματα

Ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των αναλυτών εμφανίστηκαν τα προσωπικά εισοδήματα και οι δαπάνες το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Παράλληλα, εμφατική υποχώρηση καταγράφεται στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% σε προσωπικές δαπάνες, εισοδήματα
Ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των αναλυτών εμφανίστηκαν τα προσωπικά εισοδήματα και οι δαπάνες το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ειδικότερα, ενίσχυση κατά 0,3% καταγράφεται σε προσωπικές δαπάνες και εισοδήματα το Νοέμβριο. Τον αμέσως προηγούμενο μήνα, τα εισοδήματα είχαν ενισχυθεί κατά 0,4% και οι δαπάνες κατά 0,2%.

Εν τω μεταξύ, μειωμένες εμφανίζονται και οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις που συμπληρώθηκαν διαμορφώνονται σε 318.000 έναντι 329.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ηπιότερη υποχώρηση, στις 325.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, ο βασικός οικονομικός δείκτης, ή ”δείκτης των δεικτών” ενισχύθηκε κατά 0,5% το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,4%, σημειώνοντας επιβράδυνση έναντι της ενίσχυσης κατά 0,9% τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v