Men of the Year των FT, οι ιδρυτές της Google

Τον τιμητικό τίτλο των Men of the Year απένειμαν σήμερα οι Financial Times στους Sergey Brin και Larry Page, ιδρυτές της Google, ως φόρο τιμής στους δυο ανθρώπους πίσω από την επιχείρηση που άλλαξε τα δεδομένα στις μηχανές αναζήτησης διαδικτύου εδώ και επτά χρόνια που έχει συσταθεί.

του Richard Waters στο Σαν Φρανσίσκο

Οι ιδρυτές της Google μπορεί να έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο του διαδικτύου το 2005 αλλά, δεδομένου ότι οι φιλοδοξίες τους είναι ακόμη μεγαλύτερες, αυτό ίσως είναι μόνο η αρχή.

Οι ελπίδες των Sergey Brin και Larry Page, οι οποίοι ονομάστηκαν Men of the Year σήμερα, Παρασκευή, από τους Financial Times, επεκτείνονται πολύ μακρύτερα από την κυριαρχία στις μηχανές αναζήτησης, καθώς ευελπιστούν ”να κάνουν τον κόσμο καλύτερο”, μια υπόσχεση που είχαν δώσει όταν η Google εισήχθη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

”Δεν νομίζω ότι θα περιορίσουμε τους εαυτούς μας ή να εμπλακούμε σε ένα όραμα 20ετίας ή κάτι τέτοιο”, τόνισε ο κ. Brin στους Financial Times. Η χρήση της τεχνολογικής ισχύος που βρίσκεται πίσω από τη μηχανή αναζήτησης της Google, σε άλλους τομείς όπως η μικροβιολογία, θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενη κίνηση της εταιρίας, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Google.

Η αναγνώρισή τους ως Men of the Year αντανακλά την επίπτωση της εταιρίας που δημιούργησαν πριν από επτά χρόνια οι κ. Brin και Page στη χρήση του διαδικτύου.

”Ο πιο ευυπόληπτος ερευνητής του Stanford University πριν από μια 10ετία δεν έχει την πρόσβαση σε πληροφορίες που μπορεί να έχει κάποιος σήμερα σε ένα internet café στο Μπαγκλαντές”, σχολίασε ο κ. Brin.

Η μετοχή της εταιρίας, η τιμή της οποίας έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 400 δολάρια, αποτέλεσε μια από τις αγαπημένες της Wall Street εφέτος. Η εταιρία έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 130 δισ. δολ., στα ίδια επίπεδα με την IBM και χαμηλότερα μόνο από τις Microsoft και Intel στον τεχνολογικό κλάδο.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v