Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων στο προσκήνιο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, μετά τα νέα υψηλά 4,5 ετών στα οποία αναρριχήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πωλήσεις των εταιριών λιανικών πωλήσεων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα, μετά τα νέα υψηλά 4,5 ετών στα οποία αναρριχήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πωλήσεις των εταιριών λιανικών πωλήσεων.

Εν τω μεταξύ, ευχάριστες είναι οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, έντονη υποχώρηση εμφανίζουν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στην τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας χαμηλό πενταετίας.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 291.000, έναντι 326.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Wal Mart, μετά την επιβεβαίωση από τον αμερικανικό κολοσσό, ότι οι πωλήσεις Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 2,2% και ότι τα κέρδη τετάρτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στο χαμηλό όριο του εύρους των προηγούμενων προβλέψεών της.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί και ο τίτλος της Gap, η οποία ανακοίνωσε υποχώρηση των πωλήσεων κατά 9% το Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση.

Στις υπόλοιπες εταιρίες που ανακοίνωσαν ετήσια μεταβολή των πωλήσεων Δεκεμβρίου συγκαταλέγονται οι Jos. A Bank Clothiers (+20,7%), Pier 1 Imports (-4,8%), Sears Holdings (-12%) και Kmart (+1%).

Εν τω μεταξύ, οι Blackstone Group και Hewlett Packard φέρονται να εξετάζουν την εξαγορά της Computer Sciences Corp. σε ένα deal άνω του 1 δισ. δολ. σύμφωνα με την Wall Street Journal.

H Bank of America υποβάθμισε την Boeing Co. σε neutral από buy λόγω αποτίμησης, ενώ δίνει και χαμηλότερη τιμή στόχο στα 72 από 73 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.867,05 μονάδες με απώλειες 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,10%, στις 2.264,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,05%, στις 1.272,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρατηρούνται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,01% στις 5.714,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,03% στις 4.839,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.516,08 μονάδες με απώλειες 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v