Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στη Wall

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street παρά τη θετική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, διατηρούνται οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά. Πτώση στην Ευρώπη.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street παρά τη θετική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, διατηρούνται οι ανησυχίες για την πορεία των επιτοκίων, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ γ’ τριμήνου ενισχύθηκε κατά 4,3% στο τρίμηνο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ενίσχυση κατά 3,8% και τους οικονομολόγους να περιμένουν ανάπτυξη της τάξεως του 4%. Η θετική αναθεώρηση του μεγέθους αποδίδεται στις υψηλότερες δαπάνες σε καταναλωτικά αγαθά.

Ωστόσο, η προσωπική κατανάλωση αναθεωρήθηκε αρνητικά, στο 1,2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ενίσχυση κατά 1,3% σε ετήσια βάση.

”Τα οικονομικά στοιχεία των δύο τελευταίων ημερών μπορούν να χαρακτηριστούν ισχυρά” σχολίασε ο Art Hogan, αναλυτής της Jefferies & Co.. ”Ωστόσο σημαντικότερο θέμα σήμερα είναι το πώς θα αναλυθούν τα κέρδη που είχαμε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και ποιος θα είναι ο επόμενος καταλύτης” πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ”μαύρο χρυσό” οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη κινούνται ανοδικά, κοντά στα 57 δολ./ βαρέλι, μετά την ανακοίνωση ότι κατά την προηγούμενη εβδομάδα τα στρατηγικά αμερικανικά αποθέματα σημείωσαν πτώση κατά 4,2 εκατ. βαρέλια, έναντι υποχώρησης κατά 500.000 βαρέλια που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών.

Πτωτικά κινούνται μετοχές εταιριών κοινής ωφελείας καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα καθιστούν τους εν λόγω τίτλους λιγότερο ελκυστικούς.

Υπό πίεση βρίσκονται τίτλοι χρηματοοικονομικών εταιριών καθώς τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την αξία των ομολόγων που κατέχουν τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές εταιρίες και περιορίζουν τη ζήτηση για υποθήκες και δάνεια.

Ανοδικά κινείται η Google, παρά τη δεύτερη υποβάθμισή της σήμερα από τους αναλυτές της Stanford Group.

Ανέκαμψε η μετοχή της Yahoo, η οποία αποκομίζει κέρδη της τάξης του 1% παρά την υποβάθμιση από τη UBS σε neutral από buy, λόγω αποτίμησης. Η μετοχή της Yahoo είχε υποστεί μια ακόμη υποβάθμιση από την Legg Mason τη Δευτέρα, ενώ η Merrill Lynch προχώρησε σε αρνητικά σχόλια για τον τίτλο της Google.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.868 μονάδες με πτώση 0,18%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,19%, στις 2.236 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,18%, στις 1.255 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 1,23% στις 5.423,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,12% στις 5.193,40 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.567,41 μονάδες με πτώση 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v