Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ηπια υποχώρηση παρά τα καλά macro

Δεν κατάφερε να ”κρατήσει” τα κέρδη της η Wall, παρά τα θετικά macro που ανακοινώθηκαν, καθώς, όπως σημείωναν αναλυτές, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Παρασκευής για την πορεία της απασχόλησης. Κέρδη στην Ευρώπη.

Δεν κατάφερε να ”κρατήσει” τα κέρδη της η Wall, παρά τα θετικά macro που ανακοινώθηκαν, καθώς, όπως σημείωναν αναλυτές, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Παρασκευής για την πορεία της απασχόλησης. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 3,4% τον Οκτώβριο, έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 1,4% λόγω ενίσχυσης της ζήτησης για αμυντικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αναρριχήθηκε στο 98,9 το Νοέμβριο έναντι 85,2 τον προηγούμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να ανεβάζουν το μέγεθος έως το 90.

Εν τω μεταξύ, ρεκόρ καταγράφουν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, καθώς πωλήθηκαν 1.420.000 νέες κατοικίες.

Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, τα macro ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου ο πληθωρισμός να παραμείνει ελεγχόμενος.

Στα θετικά της ημέρας πάντως συγκαταλέγεται και η πτωτική κίνηση του ”μαύρου χρυσού”, με την τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη να ”κλείνει” στα 56,50 δολ./βαρέλι, παραμένοντας πάνω από το κομβικό επίπεδο των 56 δολ./βαρέλι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών έδωσαν ώθηση σε μετοχές εταιριών κατασκευής σπιτιών όπως η Lennar Corp. αλλά και εταιριών λιανικού εμπορίου όπως η Home Depot και η Lowe’s.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της Google μετά από έκθεση της Merrill Lynch, σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα κινδύνου που περιβάλλουν την εταιρία και τη μετοχή έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Απώλειες για τον τίτλο της Qwest μετά την υποβάθμιση της σύστασης της UBS σε neutral από buy.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Calpine μετά την ανακοίνωση για την αποχώρηση του ιδρυτή της εταιρίας από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Υποχώρηση σημείωσε η μετοχή της Electronic Arts με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι πωλήσεις σε Β. Αμερική και Ευρώπη ήταν κατώτερες των αναμενόμενων.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,37%, στα 8,07 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση κατά 0,38%, στα 10,44 δολάρια. Απώλειες 0,96% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,88 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.888,16 μονάδες υποχωρώντας οριακά κατά 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,30%, στις 2.232,71 μονάδες και ο S&P 500 ”έκλεισε” στις 1.257,48 μονάδες, αμετάβλητος.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 5.491,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,44% στις 5.199,48 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4.588,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v