Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτά πρόσημα παρά τα θετικά macro

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας δεν φαίνεται να είναι αρκετά ώστε η αγορά να κινηθεί σε νέα υψηλά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Κέρδη στην Ευρώπη.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας δεν φαίνεται να είναι αρκετά ώστε η αγορά να κινηθεί σε νέα υψηλά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 3,4% τον Οκτώβριο, έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 1,4% λόγω ενίσχυσης της ζήτησης για αμυντικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αναρριχήθηκε στο 98,9 το Νοέμβριο έναντι 85,2 τον προηγούμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να ανεβάζουν το μέγεθος έως το 90.

Εν τω μεταξύ, ρεκόρ καταγράφουν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, καθώς πωλήθηκαν 1.420.000 νέες κατοικίες.

”Γενικά τα νέα ήταν θετικά παρά το χθεσινό πισωγύρισμα” σχολίασε ο Ed Peters, επικεφαλής επενδύσεων της Pan Agora. ”Ωστόσο έχουμε καλύψει πολύ έδαφος σε μικρό χρονικό διάστημα και μία παύση σε αυτό το σημείο θα ήταν καλή” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην ανακοίνωση της Παρασκευής σχετικά με την πορεία της απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά την αγορά ενέργειας, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται και σήμερα πτωτικά με το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη να διαμορφώνεται κάτω από το επίπεδο των 57 δολ. ανά βαρέλι και το Brent στο Λονδίνο να υποχωρεί οριακά στα 55,14 δολ. το βαρέλι. Μία ανάσα από τα 500 δολ. ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

Τα νέα για τις πωλήσεις νέων κατοικιών δίνουν ώθηση σε μετοχές με ανάλογη δραστηριότητα όπως οι Lennar Corp. και Toll Brothers.

Μικρά κέρδη αποκομίζει η μετοχή της PepsiCo η οποία επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του 2005 η οποία αναμένεται στα 2,38-2,39 δολ. ανά μετοχή.

Πτωτικά κινείται η Google μετά από έκθεση της Merrill Lynch, σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα κινδύνου που περιβάλλουν την εταιρία και τη μετοχή έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Απώλειες για τον τίτλο της Qwest μετά την υποβάθμιση της σύστασης της UBS σε neutral από buy.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.903 μονάδες με κέρδη 0,12%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,10%, στις 2.237 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,18%, στις 1.259 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 5.491,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 0,44% στις 5.199,48 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4.588,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v